Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді підвели підсумки «Децентралізаційного марафону» (ФОТО)

6 грудня 2016 р., 08:20

Закарпатське регіональне відділення АМУ активно брало участь у «Децентралізаційному марафон», ініційованому Асоціацією міст України зі створення 1000 об’єднаних територіальних громад.

Упродовж п’яти місяців консультанти ЗРВ АМУ провели майже 50 зустрічей з сільськими і селищними головами, депутатами місцевих рад, працівниками місцевих бюджетних організацій, представниками громадських формувань практично в усіх районах області. Про це йшла мова на прес-конференції, яка відбулася в Ужгороді 2 грудня.

«Практичним результатом нашої просвітницької та організаційної роботи на місцях стали зрушення у свідомості місцевого депутатського корпусу області та започаткування роботи по створенню ОТГ. У підсумку – 18 грудня цього року відбудуться вибори у новостворюваній Полянській сільській об’єднаній територіальній громаді Свалявського району. Позитивні висновки на створення ОТГ отримали майбутні засновники Перечинської та Іршавської ОТГ. Більше десятка місцевих рад у Тячівському, Хустському, Перечинському, Ужгородському, Мукачівському та інших районах розпочали процес створення ОТГ. Більшість жителів Закарпаття підтримує реформу. Однозначним є те, що ця реформа є невідворотною. Сподіваюсь, що в наступному році громад на Закарпатті стане більше» - зазначив керівник Закарпатського РВ АМУ Іван Ревтій.

Олег Лукша зазначив, що «децентралізаційний марафон мав на меті пояснити сутність, значення і мету реформи, дійти до селищ та міст і розповісти про переваги реформування. Це є найбільшою проблемою реформ в Україні, оскільки неусвідомлене рішення поганий показник. Люди, не розуміючи для чого потрібні ці реформи, маючи достатньо низький ступінь довіри до влади, звісно, прагнуть почути від експертів та влади пояснень».

Упродовж марафону консультанти знайомили депутатський актив з чинним законодавством у цій сфері, покроковою методологією створення об’єднаних територіальних громад, досвідом діяльності перших ОТГ – Тячівської міської та Вільховецької сільської - які діють на території Закарпаття. «Було проведено багато часу в інформаційному полі, змінено тактику та збільшено кількість інформованих в перевагах реформ. У нас була мета не тільки інформувати й популяризувати об’єднані громади, а допомогти й тим громадам, що проходять цей шлях» - розповів координатор Центру розвитку місцевого самоврядування у Закарпатській області Іван Дем’янчук.

На завершення прес-конференції Іван Ревтій вручив переможцям конкурсу дипломи Асоціації міст України. Відзнак у своїх номінаціях удостоєні головний редактор обласної газети «Неділя» Оксана Островерх та головний редактор телеканалу «М-Студіо» Вікторія Росул.


Прес-служба ЗРВ АМУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp