Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Внутрішніх чинників, здатних посилити сепаратизм на Закарпатті – немає» (ФОТО)

9 грудня 2016 р., 10:46

Захід відбувся вчора

Чергове засідання Громадської ради при Управлінні СБУ в Закарпатській області пройшло 8 грудня за головування професора УжНУ Василя Лемака і було приурочене актуальній для сьогодення темі – протидії проявам сепаратизму. Обговорення відбулося в експертному середовищі. На запрошення Громадської ради участь у засіданні взяли провідний науковий співробітник відділу проблем національної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень кандидат юридичних наук Сергій Дрьомов та заступник начальника Управління СБ України в Закарпатській області Євген Василенков. Фахівці Національного інституту стратегічних досліджень проаналізували міжнародний досвід боротьби з сепаратизмом, тож пан Дрьомов окреслив основні напрацювання.

 

Учасники заходу дискутували стосовно механізмів протидії сепаратизму, обговорили цю тему, в тому числі в регіональному аспекті, висловили своє бачення проблеми й шляхів її вирішення. Експерти констатували, що в Україні відсутнє юридичне визначення поняття «сепаратизм». Тому на часі законодавчо врегулювати це питання.

Говорячи про «закарпатський» сепаратизм, учасники заходу наголосили на відсутності внутрішніх чинників, здатних посилити такі настрої у місцевих жителів. Цю тезу підтвердив заступник начальника Управління СБ України в Закарпатській області Євген Василенков, який поінформував Громадську раду про заходи української спецслужби з протидії подібним загрозам. Доповідач зауважив, що пік активних дій, спроб зовнішніх сил розхитати ситуацію в області регіональне Управління СБУ фіксувало у 2014 році й успішно протидіяло можливим загрозам. Впродовж 2014–2016 років до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 29 кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України. 7 проваджень скеровано до суду, у п’ятьох набули законної сили судові рішення.

Наразі слідчі регіонального Управління СБУ розслідують 5 кримінальних проваджень цієї категорії. Доповідач також наголосив, що Управління працює на випередження можливих загроз. На сьогодні оголошено 35 офіційних застережень громадянам України – їх попередили про кримінальну відповідальність за злочини проти основ національної безпеки.


Наприкінці заходу у зв’язку з актуальністю обговорюваної теми, учасники Громадської ради вирішили присвяти тицьому питанню ще одне засідання – для вироблення конкретних напрацювань і пропозицій.

Громадська рада при УСБУ у Закарпатській області
Марія 09.12.2016 11:43 IP: 153.228.55.37
Дуже цікаво як законодавчо можна врегулювати сепаратизм. Хочеться сказати нашим бюрократам - відкрийте очі - подивіться навкруги - беззаконня, люди загнані життям в глухий кут. Пенсіонери все життя проробили , які в них пенсії ? Безробіття в краї (хоч статистика наводить непогані цифри) Низькі зарплатн (хоч в стат.даних середня по області не погана). Пенсійний вік продовжили, а на роботу жінок після 50 р. не приймають, вибір який - робити за копійки.Люди не доїдають ! Скільки корупційних викриттів доведені до логічного кінця , скільки п"яних за кермов з чиновників - хто покараний ? До чого це призведе ? Ви думаєте, Що народ це не бачить і не розуміє ? В Закарпатті дуже багато народу виїхали за кордон на заробітки, діти ростуть без батьків. А скільки ще бажаючих виїхати в любу державу, щоб забезпечити собі більш-менш достойне життя. Так, що прогнозувати в даній ситуаціїї нічого не варто. А краще - будьте самі справжніми громадянами своєї держави, думайте як вижити народу (бо собі зарплати попіднімали .....) В чому заключається ваш патріотизм?

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp