Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді розповсюджують антиукраїнську пресу (ВІДЕО)

13 червня 2014 р., 19:42

І що саме цікаво, придбати газету мукачівця можна на державному підприємстві "Укрпошта".

Газетний скандал в Ужгороді. Журналісти та громадські діячі виявили у продажу "Рабоче-крестьянскую правду". І як виявилося, газета веде явну анти-українську пропаганду. 

Газету за гривню п'ятдесят чотири Роман купив на пошті. З портретом Сталіна, гербом та прапором Радянського Союзу. У номері - інтерв'ю самопроголошених лідерів Донецької та Луганської народних республік. У газеті українську владу називають "бандерівсько-фашистською хунтою". 

Роман Молдавчук, житель Ужгорода: 

- Газета така відверто антидержавна, розповсюджується державним підприємством Укрпошта невже вони не бачать, які передовиці цієї газети, в той час коли країна потерпає від агресії зовнішнього ворога.

У відділеннях "Укрпошти" пояснити, чому продають цю газету не змогли. 

- Я не знаю, це не я займаюся цим.

Редакція видавництва знаходиться в Мукачеві, в квартирі її головного редактора. Анатолій Маєвський видає газету з 1996 року. Виходить вона раз на місяць. Зареєстрована в каталозі періодики України. 

- Стратегія у нас одна: відродити СРСР. Нічого кримінального в статтях, які друкують у його Правді, головний редактор не бачить. Каже, все об'єктивно. І пишається роботою своїх журналістів. Питання, хто фінансує залишає без коментарів. 

Анатолій Маєвський, головний редактор "Рабоче-крестьянской правды": 

- Ми працюємо безкоштовно, ми працюємо на громадських засадах. Я підполковник у відставці, я живу на свою пенсію, в принципі так ми всі вкладаємо гроші в газету. 

А ось кількох закарпатців публікації обурили. Чоловіки купили газету і віднесли в управління СБУ. У відомстві поки коментарів не дають. Спочатку проведуть експертизу, щоб з'ясувати, чи несуть загрозу матеріали видання. Негайно відреагувати просять правоохоронців і місцеві журналісти. 

Ярослав Галас, журналіст, кореспондент газети "Факти": 

- Заклики до сепаратизму, це ж очевидно, судячи навіть із підзаголовків і інтерв'ю, і це є звичайно підстави, щоб редакцію закрити. 

Чи не менше запитань у представників ЗМІ та до розповсюджувачів видання. 

Денис Фазекош, журналіст "Закарпатської правди": 

- Питання, де патріотизм тих людей, які допускають, щоб друковане видання потрапляло до рук, до кіосків, або через пошту.

Проте, закривати видавництво або ж тільки газету, повинні вирішити в СБУ. Зробити це у відомстві обіцяють після розслідування, яке вже почали.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp