Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У січні в лікарні Мукачева меддопомогу отримали 653 мешканці району (ВІДЕО)

1 лютого 2017 р., 13:00

Така статистика

У місті.

В січні Мукачівська районна лікарня, яка є комунальним закладом міста надала допомогу 653 мешканцям Мукачівщини. Найбільше проліковано хворих в хірургічних відділеннях, неврологічному, пульмонологічному та кардіологічному відділеннях, - повідомляє головний лікар закладу Ярослав Луп’як. За його словами район й досі боргує за надання медичних послуг мешканцям району більше 9 мільйонів гривень за 2016 рік. За 2015 рік район боргує 4 млн, а цього року район передбачив на 14 млн. менше коштів, ніж необхідно.

«Останні три роки район виділяє для ЦРЛ приблизно одну й ту саму суму – по 26 млн. І це при тому, що за три роки мінімальна зарплата, енергоносії й ліки зросли більш, ніж вдвічі. Склалася тенденція, ще мешканців Мукачівщини лікують коштом бюджету міста, а район виділяє величезні суми на лікарні першого рівня допомоги. У 2016 році в нас лікувалися майже 11 тисяч мешканців району, а закладах району – трохи більше 2 тисяч» - констатує головлікар.

Ярослав Луп’як наголошує: кошти на другий рівень надання медичної допомоги в районі є, адже бюджет району отримає у 2017 році 74 млн. медичної субвенції. Натомість в районі вирішили майже 66 % субвенції спрямувати на медичну допомогу у закладах першого рівня і лише 34% - на лікарню другого рівня, тобто ЦРЛ. Хоча мало б бути навпаки.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp