Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті почав діяти шкільний патруль (Фото, Відео)

6 лютого 2017 р., 18:50

Перший в Україні

Сьогодні, 6 лютого, спільними зусиллями Управління патрульної поліції в містах Ужгород та Мукачево, Ужгородської районної ради, районної адміністрації та Коритнянської загальноосвітньої школи запустили унікальний, перший в Україні дитячий шкільний патруль «Children patrol police». В стінах рідного навчального закладу кращі учні отримали свої перші дитячі, поліцейські звання, їм вручили нашивки та значки правоохоронців. Діти дали присягу та заспівали Державний Гімн України.

Начальник патрульних Юрій Марценишин наголосив, що найважливішим у створенні такого органу є навчання підростаючого покоління та виховання у дітях навичок майбутніх поліцейських. Правоохоронець висловив надію на те, що саме такі заходи сприяють зближенню населення та поліції.

Директор школи Михайло Тарахонич розповів, що заявки до дитячого патруля подало двадцять учнів, серед них було вибрано найкращих, які пройшли відповідне навчання. Діти освоїли Правила дорожнього руху, права дитини, шкільні вимоги. Більше того, працівники патрульної поліції розробили для дітей спеціальній кодекс, який є спрощеною інтерпритацією Закону України «Про національну поліцію».

{g}

Діти, які увійшли до шкільного патруля, стежитимуть за порядком у навчальному закладі на перервах. Крім цього, у планах патрульних долучати свідому молодь до роботи під час проведення масових заходів.

Насамкінець, учні затанцювали танець регулювальника, який вивчили разом з патрульними поліцейськими та вручили подяки своїм наставникам.

Учні, які увійшли до складу «Children patrol police», дуже пишаються пройденим шляхом і наголошують, що не порушать дану під час урочистостей присягу. Школярі розповідають, що обов’язково підуть в поліцію, коли виростуть, щоб служити та захищати.


Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp