Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

СБУ відкрила провадження проти російського письменника, який став "політруком" у "ДНР"

16 лютого 2017 р., 19:11

Росіянин обіймає в "ДНР" посаду заступника командира батальйону по роботі з особовим складом

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти громадянина Російської Федерації Євгена (Захара) Прилєпіна. Про це повідомила спікер СБУ Олена Гітлянська.

«Досудове розслідування ведеться за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) та ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли російські ЗМІ, в лютому 2017 року російський письменник Захар Прилєпін отримав посаду заступника командира батальйону спецназу так званої "ДНР".

Сам Прилєпін розповів телеканалу "Дождь", що з жовтня 2016 року обіймає в "ДНР" посаду заступника командира батальйону по роботі з особовим складом. За його словами, "батальйон перебуває безпосередньо на лінії зіткнення, виконує бойові завдання".

У 1990-ті роки Прилєпін брав участь у бойових діях в Чечні та Дагестані. Коли почалася війна на Донбасі, брав участь в організації доставки гуманітарної допомоги, організовував поїздки на схід України для російських діячів культури.

Інтерфакс-Україна

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp