Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Фірташа знову затримали у Відні у справі про екстрадицію в США

23 лютого 2017 р., 19:20

Суд повинен визначитися щодо запобіжного заходу

Український бізнесмен Дмитро Фірташ, звільнений судом під заставу і зобов'язання залишатися в Австрії у справі про екстрадицію до Іспанії, відразу ж був затриманий у справі про екстрадицію в США. Про це повідомляють австрійські ЗМІ і підтверджують адвокати бізнесмена.

Суд повинен визначитися щодо запобіжного заходу Фірташеві в "американській" справі в п'ятницю, 24 лютого.

Нагадаємо, cуд Відня 21 лютого ухвалив рішення про екстрадицію олігарха Дмитра Фірташа у США, проте за кілька годин його затримали за європейським ордером на арешт у новій справі, пов’язаній зі звинуваченнями з Іспанії.

Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року за запитом влади США. Українського бізнесмена звинуватили в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в $18,5 млн хотів отримати дозволи на видобуток титанової сировини в Індії для подальшого продажу готової продукції в США. Олігархові в разі екстрадиції загрожує до 50 років в'язниці і конфіскація всіх активів.

Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в 125 млн євро і зобов'язання не залишати Австрію. 30 квітня 2015 року цей же суд відхилив запит Мін'юсту США про екстрадицію Фірташа в цю країну. Згодом прокуратура Відня подала апеляцію на це рішення.

Згодом Фірташ заявив журналістам у Відні про наміри повернутися в Україну.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp