Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У СБУ відреагували на інформацію про те, що Савченко підбурювала військових до повалення влади

24 лютого 2017 р., 18:30

Голова СБУ Василь Грицак дав доручення військовій контррозвідці опитати військовослужбовців

Служба безпеки України має намір провести розмову з народним депутатом Надією Савченко щодо її відвідування українських військовополонених в окупованому Донецьку, а також перевірити інформацію, озвучену народним депутатом Тетяною Ричковою про те, що Савченко нібито підбурювала українських військовослужбовців до повалення влади в Україні. Про це повідомив керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук.

"Спеціально за народними депутатами ми не стежимо, але, отримавши інформацію від народного депутата Ричкової, ми будемо обов'язково перевіряти ці дані, навіть не чекаючи офіційного звернення", - запевнив Ткачук, наголосивши, що "це занадто серйозні звинувачення, щоб їх ігнорувати".

Він також підкреслив, що глава СБУ Василь Грицак вже дав доручення військовій контррозвідці провести відповідну роботу, опитати військовослужбовців, про яких говорила депутат Ричкова.

"Відповідно, за результатами цієї перевірки ми будемо інформувати громадськість", - додав Ткачук.

Керівник апарату СБУ додав, що якщо будуть отримані підстави для відкриття провадження, то це буде зроблено.

Відповідаючи на питання, чи відомо СБУ, що Савченко їздила в Донецьк разом з керівником центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном для того, щоб відвідати українських військовополонених, Ткачук зазначив, що це "окрема ситуація, яка також буде перевірятися ".

"Ми цю інформацію також перевірятимемо, це не перша дія, яку пані Савченко робить разом з Рубаном", - сказав представник СБУ.

А. Ткачук зазначив, що Н.Савченко не зобов'язана інформувати про свої пересування як народний депутат, "але, напевно, нам всім потрібно пам'ятати, яким чином Савченко потрапила спочатку в полон, а потім в Російську Федерацію. А тепер відвідування окупованих територій викликає певне подив ".

Нагадаємо, раніше народна депутатка Тетяна Ричкова повідомила, що Савченко підбурювала військовослужбовців до повалення влади в Україні. Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк згодом заявив, що отримав підтвердження цієї інформації.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp