Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ООН звинуватила Асада в атаці гумконвою під Алеппо

1 березня 2017 р., 17:19

Комісія організації звинувачує обидві сторони сирійського конфлікту у військових злочинах.

Незалежна комісія ООН з розслідування порушень прав людини в Сирії звинуватила ВПС Сирії в атаці на гуманітарний конвой під Алеппо 19 вересня 2016 року, передає Reuters."Сирійські військові ретельно спланували і безжально провели повітряний наліт на конвой ООН і сирійського Червоного Півмісяця в Орум аль-Кубрі, у сільській місцевості на заході від Алеппо, у результаті чого загинули 14 співробітників гуманітарної місії", - кажуть слідчі.Ті, хто вижили після нальоту, заявили, що атака проходила в три етапи. За їхніми словами, спочатку вертольоти скинули бочкові бомби на складські приміщення і житловий будинок неподалік, потім був ще один удар, завданий уже літаками.Після цього авіація розстрілювала наземні цілі з кулеметів, стверджують вони.У доповіді комісії ООН ці дії названі військовим злочином. 

У документі також зазначається, що попереднє розслідування цієї трагедії не змогло виявити винних.Зазначимо, що комісія ООН звинувачує обидві сторони сирійського конфлікту у військових злочинах.19 вересня повідомлялося, що в Сирії обстріляли конвой спільної гуманітарної допомоги ООН і сирійського відділення Товариства Червоного Півмісяця. Під обстріл потрапили не менше 18 вантажівок. Вони мали доправити допомогу до 78 тис. жителів м. Урм аль-Кубра.ООН повідомила, що під час обстрілу загинуло чимало людей, але точне число не називається.Відразу після трагедії США вказали на причетність до атаки російської авіації. Москва звинувачення відкинула, а міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликав провести ретельне і неупереджене розслідування нападу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp