Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як Губаль до Стефанишина звертався

23 березня 2017 р., 20:30

З гострими питаннями.

Про це екс-очільник області написав у мережі "Фейсбук":

Як і обіцяв, звернувся сьогодні до Романа Стефанишина, керівника поліції в області, котрий на сесії облради мав надати свій звіт громаді. Зауважу: якихось зауважень чи претензій до цього керівника, котрий, до речі, доволі недавно працює на посаді, не маю, але певним проблемам маю надати публічність.
Тож поставив йому не лише ті питання, які анонсував – про факти злочинних дій, що мають ознаки політичного замовлення, а саме підпалів деревообробного цеху і автомобілів на Свалявщині і Воловеччині. А ще – про кричущі випадки в Хустському районі. Громаді вони відомі.
Питання про законність дій керівництва Хустського райвідділу поліції. У першому інциденті мова про депутата ради села Березово, якого поліція публічно звинуватила в злочині й арештувала автомобіль. 

Чоловіка ж на момент інциденту навіть не було в селі. І на цей момент він виграв уже два суди: місцевий і апеляційний. Тож я питаю: хто дав право, доки нема рішення суду або ж наданого слідчими обвинувачення, називати людину злочинцем і оприлюднювати це в ЗМІ? Є думка, що це зроблено з політичним підтекстом, оскільки пан Величко має принципову позицію, це є «розправою». Що зараз мали б зробити у райвідділі – так це публічно засвідчити, що кримінальної справи за людиною нема й жодних претензій правоохоронці до нього не мають.
Подібна ситуація із Олександром Попадинцем, депутатом громади Нанкова. Його авто також арештували, звинувативши в тому, що спричинив аварію. Мушу зазначити: про те, хто дійсно винуватий в ДТП, як і що там сталося – знає все село, та ще й не одне; знають люди і те, що Попадинець тут ні до чого. Тож маємо підставив вважати, що арешт автомобіля (до речі, без надання жодних офіційних звинувачень) знову мова про політичний тиск, до речі, цей чоловік безпартійний, але має свою позицію, й через це тепер має проблеми.

Найгірше – такі речі набирають обертів у районі. Деякі справи я і не озвучую... Але хочу наголосити: керівництво поліції в області повинне ініціювати внутрішнє розслідування і дати чітку оцінку діям своїх підлеглих у районі, зокрема, начальника Хустського відділу. Бо, як на мене, це неправильно, що правоохоронці Хустщини замість того, щоби боротися з наркопритонами та продажем наркотиків (а ця напасть страшно поширюється районом), воювати з криміналітетом, проводити профілактику злочинів та їхнє розслідування, зайнята тим, що п’є каву з бандитами та переслідує чесних людей з політичних мотивів. Незрозуміло, на кого сьогодні працюють в райвідділі поліції…
Тож знову чекаю на змістовну відповідь, яку обіцяв мені пан Стефанишин. Знову ж таки, до звіту пана полковника в мене зауважень не було, й я голосував за представлений ним документ як депутат облради. Але на озвучене прошу звернути увагу.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp