Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна закликала світову спільноту не визнавати рішення Росії про "арешт" Яценюка

28 березня 2017 р., 16:45

Рішення про "заочний арешт" екс-прем'єр-міністра України ухвалив Єсентукський міський суд РФ

Рішення російського суду про заочний арешт Арсенія Яценюка - це продовження гібридної війни Росії проти України. Так прокоментував вчорашнє рішення суду РФ заочно заарештувати Яценюка міністр юстиції Павло Петренко, повідомляю передає прес-служба Мін'юсту.

"Це помста Яценюку за послідовну політику протидії російській агресії. Це плата за міжнародні судові позови і санкції проти Росії, помста за політику енергетичної незалежності і розвиток оборонного сектору України", - заявив він.

Як повідомляє Посольство України в РФ, Єсентукський міський суд Ставропольського краю заочно розглядав «чеченську» справу проти Арсенія Яценюка.

«З порушенням усіх можливих процесуальних гарантій російський суд прийняв рішення про заочний арешт Арсенія Яценюка за начебто участь у озброєній банді та умисні вбивства», - йдеться у повідомленні.

Міністр юстиції підкреслив, що судилище ще раз доводить, що в Росії не існує незалежного правосуддя, а обвинувальні вироки проти українців пишуть в Кремлі. В такий спосіб в Росії та окупованому Криму вже засуджено сотні українських громадян.

Повідомляється, що Міністерство юстиції звернеться з роз’ясненням до всіх демократичних держав щодо невизнання рішень російських «судів».

«Також ми звернемо увагу Європейського суду з прав людини на цей процес, як ми вже зробили у сотнях інших незаконних затриманнях та судилищах українців в Росії», - підкреслив Павло Петренко.

Зазначимо, що Єсентукський міський суд РФ ухвалив рішення про "заочний арешт" екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Йому пред'явлені звинувачення нібито в участі в збройному групі, умисному вбивстві при обтяжуючих обставинах, а також йому закидають відповідальність за готування до злочину і за замах на злочин.

Нагадаємо, у Святошинському районному суді Києва 28 листопада 2016 року відбувся допит Януковича в режимі відеоконференції в якості свідка у справі про вбивство 48 учасників Євромайдану працівниками міліцейського спецпідрозділу "Беркут". Тоді під час судового засідання генпрокурор Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в державній зраді.

Генеральна прокуратура передала в суд справу про державну зраду Януковича в березні 2017 року. Справу про державну зраду Януковича розглядатиме Оболонський суд.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp