Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З Виноградівщини на Схід їде підкріплення у бронежилетах (ФОТО)

23 червня 2014 р., 11:13

Наші прикордонники захищатимуть територію України протягом трьох місяців і десять днів. Серед них і молода жінка.

У зв’язку із напруженою ситуацією в Україні, у зону бойових дій на Схід країни їдуть і військові Виноградівщини, зокрема службовці прикордонних загонів. Днями рада Виноградівської ГО «Майдан» вручила п’ять бронежилетів прикордонникам ПС «Дякове».

– Радою громадського об’єднання «Майдан» було прийнято спільне рішення про придбання п’яти бронежилетів четвертого класу захисту (витримує пряме попадання з автомата Калашникова). Придбали їх, як то кажуть, з перших рук – від виробника за ціною менше собівартості – по 2100 грн. за один бронежилет. Їх реальна вартість через Інтернет – 3,5-3,7 тис. грн. Умова була одна: захистити життя наших земляків, котрі йдуть виконувати свій громадянський обов’язок у зону бойових дій, – розповідає голова райради Олег Любімов. – Позаяк у бюджеті коштів, як завжди, немає, ми працюємо над тим, аби залучити позабюджетні кошти для допомоги нашим солдатам. Зараз плануємо закупити для них кевларові каски. Звичайно, потреб у наших військових чимало, тому я звертаюся до всіх небайдужих людей долучитися до цієї благородної справи і підтримати нашу армію.

– Одна група прикордонників вже поїхала для посилення кордонів та захисту українських земель від загарбників. Зараз готується ще одна група. Загальна кількість вже відправленого персоналу у краї складає більше 200 чоловік. На жаль, кордони, які зараз є у нас з Росією – більш формальні ніж реальні. Я можу говорити про кордон із західними сусідами – тут суцільний колючий дріт, рови, контрольно-слідова смуга. Тому на часі – розбудова східного кордону і належна його охорона, – каже начальник відділу прикордонної служби «Дякове» Андрій Лахмотов. – Раніше ми охороняли кордон, зараз його обороняємо. На жаль, ми вимушені звертатися до громадських організацій та підприємців з проханням допомогти у придбанні необхідної військової амуніції для екіпірування наших солдатів. Купляємо їм спальні мішки, палатки тощо. Тим хлопцям, що вже поїхали у зону АТО, амуніцію придбали місцеві підприємці, котрі побажали залишитися анонімами. За Сході країни наші хлопці захищатимуть кордони протягом трьох місяців і десять днів. Сподіваємось, що всі вони повернуться додому живі та здорові.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp