Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про перенесення строку подання податкової декларації

1 травня 2017 р., 12:50

Інформують закарпатців

Хустська ОДПІ повторно нагадує про перенесення строку подання податкової декларації, якщо останній день строку припадає на вихідний день та про правові наслідки при порушенні таких строків.

Так, базові звітні (податкові) періоди для подання податкових декларації визначено п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу.

У разі якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, граничним строком подання такої декларації є перший після нього робочий день. При цьому початок перебігу десятиденного строку для сплати визначеного у декларації податкового зобов'язання, встановленого п. 57.1 ст. 57 Податкового кодексу, пов'язаний саме із таким першим робочим днем. Тобто десятиденний строк для сплати податку слід вираховувати від фактичної дати останнього дня подання податкової декларації за відповідний період.

Крім випадків, передбачених податковим законодавством, платник податків самостійно обчислює суму податкового та/або грошового зобов'язання та/або пені, яку зазначає у податковій декларації або уточнюючому розрахунку, що подається до контролюючого органу у строки, встановлені Податковим кодексом. Така сума грошового зобов'язання та/або пені вважається узгодженою (п. 54.1 ст. 54 цього Кодексу).

Пеня – сума коштів у вигляді відсотків, нарахована на суми грошових зобов'язань у встановлених Податковим кодексом випадках та не сплачена у встановлені законодавством строки (пп. 14.1.162 п. 14.1 ст. 14 Кодексу).

Пунктом 129.1 ст. 129 Податкового кодексу визначено, що нарахування пені розпочинається: - при нарахуванні суми грошового зобов'язання, визначеного контролюючим органом за результатами податкової перевірки, - починаючи з першого робочого дня, що настає за останнім днем граничного строку сплати платником податків податкового зобов'язання, визначеного цим Кодексом (у тому числі за період адміністративного та/або судового оскарження); - при нарахуванні суми податкового зобов'язання, визначеного контролюючим органом у випадках, не пов'язаних із проведенням податкових перевірок, - починаючи з першого робочого дня, що настає за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання (у тому числі за період адміністративного та/або судового оскарження); - при нарахуванні суми податкового зобов'язання, визначеного платником податків або податковим агентом, - після закінчення 90 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання.

Отже, якщо останній день граничного строку для подання податкової декларації припадає на вихідний день, то останнім днем такого строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним.
За матеріалами Хустської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp