Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вчора не стало великого закарпатця

11 травня 2017 р., 13:54

Володимира Чепи

10 травня 2017 року на 68-му році життя після важкої хвороби перестало битися серце директора Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді Володимира Івановича Чепи. Світла і добра людина, він відійшов у вічність на світанку, коли перші сонячні промені торкнулися рідної карпатської землі.

Більшу частину свого життя Володимир Чепа віддав дитячо-юнацькому туризму, з них 36 років був директором Закарпатського центру туризму, професійно, як досвідчений капітан, скеровував розвиток туристсько-краєзнавчого напряму позашкільної освіти та обласний навчальний заклад до вершин професійної майстерності.

Народився Володимир Іванович 23 квітня 1949 року у с. Ільниця Іршавського району, що на Закарпатті. Після закінчення Ужгородського держуніверситету працював вчителем французької мови у рідному селі. Бурхливий розвиток освітянського туризму в ті роки і любов до подорожей привели його до Закарпатського центру туризму, який і очолив з серпня 1981 року.

За його активної участі були створені перші в Україні районні станції юних туристів – Іршавська та Хустська.

Володимир Чепа – кандидат педагогічних наук. Як здібний педагог і керівник неодноразово нагороджувався відомчими відзнаками Міністерства освіти і науки України, здобув звання «Заслужений вчитель України», став Почесним працівником туризму України. У своїй роботі керувався головними завданнями: задоволення потреб школярів Закарпаття в краєзнавстві, спортивному туризмі та екскурсіях.

Володимир Чепа вів активну громадську роботу, був віце-президентом обласної федерації спортивного туризму, президентом Асоціації туристичних підприємств Закарпатської області, обирався депутатом Ужгородської міської ради.

Не стало доброзичливої, привітної, щирої людини, мудрого керівника, надійного товариша, глибокошанованого вчителя.

Пам'ять про Володимира Івановича Чепу житиме у вдячних серцях його учнів, колег, друзів, усіх, хто знав цю світлу людину.
Колектив Закарпатського центру туризму

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp