Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Наймолодші художники Закарпаття малювали "просто неба" (Фото)

19 травня 2017 р., 12:31

На пленері у сквері Марії Терезії

ГО "Орден Марії Терезії", ПАДІЮН та Ужгородська дитяча школа мистецтв зорганізували масштабний дитячий пленер присвячений 300-річчю від дня народження імператриці Марії Терезії Габсбург-Лотарінгської. Захід проводився в Ужгороді, у однойменному приватному сквері, заснованому родиною Панових.

Унікальністю заходу є те, що в пленері взяли участь близько 120 юних художників, наймолодшому серед яких було всього 4 роки.

Ініціатори пленеру ставили перед собою декілька цілей: продемонструвати, що ужгородці та закарпатці шанують історичні цінності та з великою пошаною ставляться до тих, хто заклав фундамент розвитку нашого міста і регіону; розвивати Сквер Марії Терезії, який вже встиг стати знаковою точкою для містян і туристів, також і в амплуа майданчику для культурних імпрез; продемонструвати, що Закарпаття багате на таланти, а традиційно сильна закарпатська художня традиція має гідних послідовників серед нового покоління.

Молоді талановиті художники викликали справжнє захоплення, адже в майбутньому, вони неодмінно стануть наступниками видатних художників Закарпаття, талантами, що продовжуватимуть розвиток закарпатської школи живопису.



Фундатор Скверу Ален Панов, відкриваючи пленер розповів юним митцям, чому саме ми повинні цінувати Марію Терезію і проголосив вітальний лист від її нащадків – ерцгерцога і королівського принца Шандора і Герти-Маргарет Габсбург Лотарінгських.

Наприкінці заходу, його учасникам були вручені дипломи та «карамельні медалі» на честь 300-річчя від Дня народження імператриці.

Роботи юних художників будуть представлені на спеціальній виставці, яку проведуть у ПАДІЮНі.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp