Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Найцікавіший суд у "мукачівській справі буде у понеділок

24 травня 2017 р., 08:21

Анонсує "Правий сектор"

Кажуть, що буде цікаво.

Найближчого понеділка відбудеться суд у "мукачівській справі", котрий може стати найцікавішим за всю історію. Нарешті в судовому засіданні очікуються дебати між сторонами захисту та обвинувачення.11 липня 2015-го в місті Мукачево стався інцидент зі стріляниною, були поранені та загиблі (так, життя втратив молодий доброволець Руслан Ігнатоля, котрий приїхав з Португалії воювати за свою Батьківщину, а кулю в спину дістав у рідному Закарпатті). 

Протягом двох років тривали слідство та безкінечні суди. На лаві підсудних опинилися четверо добровольців-фронтовиків із "Правого сектору": Володимир Бурча, Родіон Горбенко, Сергій Деяк та Роман Мунчак, працівники ж правоохоронних органів - на лаві потерпілих.ТСК (Тимчасова слідча комісія) Верховної Ради України визначила в своєму висновку, що в конфлікті в Мукачево у липні 2015-го були три сторони, включно з силовиками області, утім, відповідальність наразі несуть лише молоді добровольці, котрі втрачають кращі роки життя навіть не на фронті, а у в'язниці.Нагадаємо, на минулому засіданні прокурор вручив правосекторівцям змінене обвинувачення, в якому вже немає ст. 258 Кримінального Кодексу України ("терористичний акт"). 

Хоча і ТСК, і СБУ, і навіть наукові експерти в своїх висновках стосовно згаданих подій ще 2 роки тому зазначали, що тероризму у тому, що відбулось не вбачають. Однак Генпрокуратура протягом двох років цю статтю не змінювала, адже у разі звинувачення за таким злочином, законодавством не передбачається жоден інший запобіжний захід, окрім тримання під вартою.На судових дебатах ми почуємо остаточний висновок усього пройденого від сторін обвинувачення та захисту по черзі, а також останнє слово кожного з чотирьох обвинувачених.Отже, у понеділок, 29 тавня 2017р., о 10:00 в Мукачівському міськрайонному суді (м. Мукачево, вул. Льва Толстого, 13) відбудеться вкрай важливе і цікаве засідання у "мукачівській справі". Просимо представників ЗМІ та громадськості долучатися до висвітлення подій, а також до підтримки ув'язнених правосекторівців на кульмінаційному етапі судового розгляду.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp