Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатців закликають хоча б на день відмовитися від сигарет

29 травня 2017 р., 14:39

У Всесвітній день без тютюну

30 травня о 13.00 в прес-центрі обласного Центру здоров»я (Ужгород, пл.Театральна,6) відбудеться прес-конференція присвячена Всесвітньому дню без тютюну.

Учасники прес-конференції:

Шевчук Валентина Валентинівна – завідувачка Центру практичної психології, соціальної роботи та корекційної освіти Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти

Попович Святослава Василівна - лікар-психолог Закарпатського обласного наркологічного диспансеру

ДОВІДКОВО:

31 травня — це привід для кожного курця хоча би на один день відмовитися від сигарет, оскільки останній день травня — це Всесвітній день без тютюну. Перший такий день пройшов в 1988 році за ініціативи ВООЗ. Мета цього дня: звернення уваги людей на ту шкоду, яку завдає людському здоров'ю куріння.

Куріння тютюну відноситься до числа найбільш поширених шкідливих звичок в більшості країн світу. У деяких з них число курців на порядок вище, ніж кількість людей, що не палять. Саме тому Всесвітня організація охорони здоров'я розробила заходи для викорінення куріння в XXI столітті. І поява Всесвітнього дня без тютюну — це один із способів досягнення цієї мети.

Шкода від куріння сигарет не виявляється моментально. Тим не менш, курці з великим стажем практично приречені на серйозні проблеми зі здоров'ям. І в результаті їх вмирає більше, ніж наркоманів, хворих на СНІД та іншими захворюваннями. Тому головне завдання цього свята — підняти рівень самосвідомості людей, які першими повинні піклуватися про своє здоров'я.

Щорічно внаслідок вживання тютюну вмирає близько 6 мільйонів чоловік, і якщо не активізувати зусилля, то згідно з прогнозами 2030 року цей показник перевищить 8 мільйонів чоловік на рік. Вживання тютюну є загрозою для будь-якої людини, незалежно від її статі, віку, раси, культури або освіти. Воно тягне за собою страждання, хвороби і смерть, руйнує сім'ї та національну економіку.
Прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp