Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Журавель "виставилася" на Закарпатті

17 червня 2017 р., 15:41

Мисткиня з Луцька

Мова про Олену Журавель, яка свого часу вчилася в Ужгородському коледжі мистецтв ім. А. Ерделі, згодом – у Закарпатському художньому інституті, а нині є мешканкою Луцька. Виставку під назвою «Простір Карпат» вона презентувала в дружньому колі в художньому салоні «АртПро» в обласному центрі Закарпаття. Це її дебют, тому приїхала з чоловіком та донечкою.

Викладач пані Олени, знаний закарпатський графік і живописець Іван Дідик, чесно зізнався, що не пригадує її, адже не може пам’ятати всіх учнів. Але додав: приємно вражений тим, що побачив.

Закарпатська мисткиня Емма Левадська каже: «Коли побачила роботи Олени на всеукраїнському конкурсі «Срібний мольберт», одразу сказала, що такої художниці бракує в нашому жіночому мистецькому товаристві. Адже ми всі різні, зі своїми техніками й поглядами. Роботи Олени такі легкі, у них свобода, якої іноді нам так не вистачає».

Сама ж гостя зізналася, що Карпати зачаровують не тільки її. «У вас тут така потужна енергетика. Це від гір, сонця. Коли звідси приїжджаю додому, то хочеться творити й творити», – радісно підсумовує. Наостанок додала, що наших художників треба підтримувати й леліяти, бо ніде нема такої потужної живописної школи, як на Закарпатті.

Оксана ШТЕФАНЬО, газета "Новини Закарпаття"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp