Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатка Ірина Галай підкорила чергову вершину (ФОТО)

27 червня 2017 р., 20:31

Цього разу Південну Американську

23 червня прийшла звістка від команди українських альпіністів, до складу якої увійшли підкорювачі Евересту Ірина Галай з Мукачева та харків’янин Валентин Сипавін, а також киянка Юлія Суворова: «Українська команда у складі Валентина Сипавіна, Ірини Галай та Юлії Суворової здійснили рекордне сходження на Деналі за 5 днів! Уже спустилися вниз».

Наша землячка Ірина Галай цим сходженням пройшла вже свою п’яту із семи найвищих вершин планети в одному з найскладніших в альпінізмі завдань – «7 Вершин». А в планах у дівчини – стати першою українською альпіністкою, яка підкорила програму «7 Вершин»!

Для завершення програми Ірині залишилося пройти дві вершини: масив Вінсон (Антарктида) і Піраміду Карстенсз (Австралія і Океанія).

До речі, підкорена вже Ірою гора Деналі – дуже крута. Її вважають однією з найважчих для підкорення вершин планети. За своєю відносною висотою, від землі до вершини, – вона друга за висотою гора світу після Арарату. Крім того, на цій горі для альпіністів існує підвищений ризик гірської хвороби через широту, на якій розташовується гора. Повітря там більш розріджене. Та ще й альпіністи залишаються практично без підтримки ззовні (найманих шерп і носіїв), вони повинні розраховувати лише самі на себе.

Вперше ця вершини була підкорена в 1913 році ковбоєм і альпіністом Хадсоном Стаком.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp