Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ікону Божої Матері «Призри на смирення» привезли до собору Тячева

13 липня 2017 р., 16:18

Інформує прес-служба Тячівської РДА.

І це був другий візит чудодійної святині до парафії Свято-Успенського собору м. Тячів. Вперше ікона побувала у храмі ще в 2001 році. І стала першою чудотворною святинею, котру привезли до обителі. Як відмічає настоятель Собору, прот. Михаїл Бонка, звершені тоді перед образом молитви до Цариці Небесної, щедро потішили прихожан, адже стали чудодійним рушієм в динаміці спорудження Собору.

Вдруге до тячівського Собору святиню привезли у вівторок, 11 липня. З Києва до Тячева чудодійний образ прибув у супроводі ченця Георгія. Це стало можливим завдяки хресній ході з іконами, яка має миролюбну ціль й шановану місію: заради збереження миру в Україні та в честь відзначення 25-річчя з часу зведення Харківського Собору. До цього святиня вже побувала в храмах районних центрів Закарпаття, зокрема в Хусті та Міжгір’ї. У місцевому Соборі ікона пробула цілу ніч, а 12 липня – на свято Петра і Павла – священики от.Михаїл Бонка та от.Георгій Дерфі відслужили Акафіст Пресвятій Богородиці перед її іконою «Призри на смирення». У вшануванні чудодійного образу Богоматері взяло участь духовенства з Тячева, Грушева та Лазів, також у ці дні до обителі стікалися вірники з міста та навколишніх сіл. Віруючі мали змогу вклонитися чудотворному образу і молитовно попрохати у Богоматері допомоги, заступництва, щоб за молитвами Цариці Небесної Господь дарував мир Україні. З Тячева ікона попрямувала в інший куток Закарпаття – на Рахівщину, де в одному з храмів буде здійснено ще одне її вшанування.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp