Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Суд заарештував екс-беркутівця, якого підозрюють у нападі на активістів Автомайдану

18 липня 2017 р., 13:08

Богдану Мельнику обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном один місяць

У понеділок, 17 липня, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід екс-бійцю "Беркуту" Богдану Мельнику, якого підозрюють у нападі на Автомайдан 23 січня 2014 року, у вигляді тримання під вартою терміном 30 днів. Про це повідомляє кореспондент Тижня.

Рішення оголосив слідчий суддя Підпалий.

"Клопотання прокурора задовольнити частково, застосувавши тримання під вартою терміном на один місяць. Арешт рахувати від 15 липня, тобто з моменту затримання", - сказав суддя.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному суді, однак у залі суду було оголошено лише резулятивну частину, оскільки написання повної ухвали вимагає багато часу, повний текст буде оголошено 21 липня.

Арештований підозрюється у нападі на активістів на вулиці Щорса та на провулку Кріпосному у Києві.

Представники прокуратури зазначили, що підозрюваний перебував у розшуку півтора роки і був затриманий 15 липня у Чернівецькій області.

З міліції підозрюваний звільнився у березні 2014 року і з цього моменту, за інформацією, прокуратури, працював різноробочим.

У день затримання правоохоронці виявили у нього білет зі Жмеренки до Одеси. Правоохоронці припускають, що затриманий планував втекти.

Водночас, сам підозрюваний, у коментарі журналістам заявив, що свою провину він визнає, готовий співпрацювати зі слідством . Крім того він додав, що йому не було відомо про розшук і він переконував представників прокуратури у тому, що не переховувався і не мав таких намірів.

Нагадаємо, на початку січня 2014 року в лікарнях волонтери здійснювали охорону доставлених з Грушевського та Майдану протестувальників, щоб їх не забрала міліція. Вночі 23 січня на радіоканал Автомайдану почали надходити заклики про допомогу – була інформація про збір тітушок під 17-ю лікарнею. На машини Автомайдану, які приїхали на заклик під лікарню, чекала ударна група з міліції та тітушок. Авто розгромили, їх власників побили й затримали. У Печерському відділку їх відмовились прийняти, і майданівців перевезли у Дарницький, де відкривали провадження за участь у «масових заворушеннях», за якими їм загрожувало до 15 років. Інші автомайданівці, які намагались врятувати товаришів і переслідувати автобуси затриманими, потрапили в засідку до «Беркуту» на Кріпосному провулку. Їх теж побили, машини розгромили і відкрили справи.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp