Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Історія предків із Тячева у малюнках

14 серпня 2017 р., 19:30

Від художника

Для британського митця Саймона Тебека Тячів – особливе місто. Звідси походила його бабуся по батьковій лінії, якій присвятив розповідь у малюнках чорнилом на сторінках книги під назвою «Щоденник Ірени Коппл».

Автор описує і Тячів. Він використовував фото з інтернету, адже приїздити сюди йому не доводилося. «У 1993 році я пообіцяв бабусі відвідати місця, де вона побувала за життя. Наразі я бачив усі, крім одного, – її батьківщини, – розповідає С. Тебек. – Вона мала талант до живопису, і вже живучи в Канаді, на схилі літ часто малювала пейзажі – річку й гору, які пам’ятала з юних літ».

Ірена народилася в 1901-му й була старшою з трьох доньок у єврейській угорськомовній сім’ї Лазарович. Жили вони недалеко від центру Тячева, поряд батько мав м’ясну крамницю. Автор описує долю жінки за допомогою малюнків-скетчів без слів.

«Батько часто розповідав мені про Тячів. Здавалося, що Тейчо (місто ніхто не називав на український манер) чимось схожий на казку. Тячів був надто далеко, а ріка в ньому надто широка, щоб подолати відстань між містом та його пам’яттю», – ділиться думками художник.

Наталія МАДЖАРА, газета "Новини Закарпаття"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp