Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські вчителі матимуть нові можливості (ФОТО)

30 серпня 2017 р., 11:41

Про це йшлося вчора

29 серпня 2017 року на базі Ужгородської класичної гімназії відбулася серпнева конференція педагогів міста. Цього року вона пройшла в нетрадиційному форматі (не) конференції EdCamp. EdCamp є шостим у світовому рейтингу найбільш інноваційних освітніх організацій і створений для відкритого обміну педагогічним досвідом, співпраці й вирішення спільних завдань.

Більше 150 педагогів, батьків, школярів об`єднала актуальна тема «Інноваційний простір для нового вчителя: нові виклики, нові можливості». Експертами та фасилітаторами на (не) конференції виступили педагоги, громадські діячі, директори, заступники керівників закладів. Педагогам, батькам школярам було запропоновано обрати цікаві тренінги, майстер-класи за різними темами:

«Громадська активність. Шляхи і засоби впливу на прийняття суспільно важливих рішень на місцевому рівні» (експерт – Микола Сюсько);

«Ідеологія інклюзії» (експерт – Оксана Бабунич);

«Запобігання професійному, емоційному вигоранню» (експерт – Яна Рега);

«Права не діють. Права беруть!» (експерт – Олена Воротинцева);

«Духовні принципи виховання» (експерт – Костянтин Томчич);

«10 секретів супер-учителя: інструменти та практичні поради» (фасилітатор – Оксана Павлючок-Гогогерчак);

«Інноваційний простір для нового вчителя» (фасилітатор – Марина Казінцева);

«Прогресивні зміни в початковій школі» (фасилітатори – Валентина Мацак та Євгенія Захаркевич);

«Батьки і педагоги у вихованні дітей: консенсус можливий» (фасилітатор – Зоряна Гебур)

«Змінити освіту за Кеном Робінсоном, або Чому творчість врятує світ» (фасилітатор – Лариса Гричка)

«Портрет сучасного вчителя» (фасилітатор – Ярина Харіна)

«Діти створюють країну – нова школа для підлітка» (фасилітатор – Катерина Дикун).

Також в інтерактивній формі пройшло спільне з батьками та учнями обговорення «Формуємо кодекс професійної етики вчителів разом».

На заході працювали інтерактивні локації, де були представлені міські дитячі центри (виставка учнівських робіт Центру арт-терапії «Чарівний глечик», презентація діяльності Медіа-центру учнівського врядування), виставка МАЛІЖу (Мала академія літератури та журналістики). Присутні могли ознайомитися з мандрівною дитячою виставкою фотографій про права людини у рамках проекту «Docudays», яка уже побувала протягом року у школах України та Європи.

Також у рамках EDCAMPE було започатковано благодійну акцію «Книжок багато є у світі, подаруй хоча б одну». Цією акцією закладено першу цеглину у створення дитячої бібліотеки на базі міської дитячої лікарні. Кожен педагог міг принести дитячу книжечку і подарувати її бібліотеці. Книжки були урочисто передані представникам закладу.

У ролі організаторів (не) конференції також спробували себе волонтери учнівського врядування міста «КОРЗО». А Медіа-центр учнівського врядування забезпечив фото та відеопідтримку.

За словами учасників, такі заходи є дуже важливими, адже зустрічі для мислячих людей сприяють зрушенню з місця, а форма проведення стимулює до співпраці та роздумів про зміни в освіті.

Медіа-центр учнівського врядування міста «КОРЗО»

Фото : Анастасія Чернецька та Марія Симкович

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp