Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У закарпатському селі - стихійний смітник (ФОТО)

7 вересня 2017 р., 19:30

На жаль

{g}

Голова районної державної адміністрації Назарій Іванович Павлій разом з головою районної ради Юрієм Олексійовичем Іванчо оглянули стихійне звалище твердих побутових відходів у селі Крайниково.

Величезна кількість неутилізованого сміття завдає шкоди екології, сміттєзвалища, де гниють сотні тонн непотребу, отруюють повітря, грунт, підземні води й перетворюються у серйозну небезпеку для людини і природи.

По тому, як громадяни ставляться до сміття, бачимо наскільки суспільство цивілізоване.

На сьогоднішній день можна сказати, що ситуація, яка складається із несанкціонованими сміттєзвалищами набуває глобальної катастрофи, тому гостріше постає проблема утилізації всіх найрізноманітніших відходів.

Наразі, у нас застаріла "сміттєва" проблема, особливо питання утилізації відходів промисловості ніяк не зрушить з мертвої точки.

Для цього потрібне розуміння громади, що це дійсно дуже серйозна і болюча тема, яку обов’язково треба вирішити і зробити це можливо лише спільними зусиллями.

Найсумніше те, що більшість людей не бачать в цьому серйозної проблеми, або ж, якщо й бачать, то відсторонюються від неї.

Більшість із нас не розуміють і не хочуть розуміти, що це сміття повернеться до кожного з нас у вигляді забрудненої ґрунтової води, токсичного пилу. Воду з криниць пити стане неможливо, овочі і фрукти будуть отруєні і непридатні в їжу.

Новини Хустського району

Дану проблему можна вирішити побудувавши завод з переробки твердих побутових відходів. Це сприятиме покращенню навколишнього середовища, розвитку економіки та створення нових робочих місць.

На превеликий жаль, коли до громади приходить інвестор з пропозиціями та ідеями, мешканці краю на громадських слуханнях не дають згоду на будівництво сміттєпереробного заводу.

Ба навіть більше - не хочуть і розмови починати на дані теми.

З цього випливає, що краще жити за приказкою «Моя хата скраю - нічого не знаю», а ніж робити конкретні кроки задля покращення свого майбутнього.

Отже, поки люди не усвідомлять, що чисте навколишнє довкілля - це продовження нашого роду, купи сміття будуть рости та завдавати неабияку шкоду суспільству.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp