Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як у Мукачеві відкривали пивний фестиваль (Фото)

16 вересня 2017 р., 10:25

Вчора, 15-го вересня

У місті урочисто відкрили фестиваль «Варишське пиво». Він проходить вже вдруге в центральному парку Мукачева, і представлені на ньому виключно приватні крафтові закарпатські пивоварні.

Саме в Мукачеві, в 1701 році в мікрорайоні Підгоряни Ференц Ракоці ІІ своєю грамотою заснував пивоварню – першу на території сучасної України. Тому й виникла ідея заснування фестивалю «Варишське пиво» - щоби відновити давні та славетні традиції пивоваріння Закарпаття.

Цьогоріч на фестивалі представлена продукція одинадцяти кращих крафтових броварень Закарпаття. Представлено й тематичне пивне меню.

Офіційно фест відкривав міський голова Андрій Балога. Він урочисто відкрив бочку з пивом і начопував бокал пива, спеціально звареного на фестиваль.

Учора ж на головній сцені виступатиме гурти «Анця» та «Рокаш», який цьогоріч створив гімн фестивал. В наступні дні виступатимуть всеукраїнські гурти.

{g}

Сьогодні проведуть в рамках фесту олімпійські пивні ігри, конкурси.

Також на території парку будуть організовані курси практичного пивоваріння. У суботу й неділю працюватиме й ремісниче містечко, де навчатимуть ткацтву, гончарству, лозоплетінню.

Для тих, хто завітає на фестиваль родинами, буде змога залишити дітей на спеціально облаштованій дитячій зоні, де з ними займатимуться аніматори.

Фестивальне містечко працюватиме щодня до неділі включно з 11:00 по 22:00. 

Мукачівська міськрада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp