Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як в Ужгороді святкують День міста (Фото)

24 вересня 2017 р., 13:45

Протягом вихідних

Учора, 23 вересня, в Ужгороді почалися заходи до Дня міста з нагоди 1124-ї річниці його заснування, передає кореспондент УНН.

Більше десятка тематичних локацій розгорнулися і одночасно діяли у центрі міста. Так, вулицю Волошина тимчасово перейменували у Солодку, адже там були представлені намети з солодощами та смаколиками для дітей від місцевих виробників і кондитерів.

Окрім того, на вулиці з дітьми працювали аніматори, а на концертному майданчику лунали дитячі пісні. Інноваційні технології та розробки, майстер-класи та презентації демонструвала спільнота Ужгородського національного університету на площі Театральній. На площі Фенцика відбувався фестиваль "Дживафест". Тут місцеві виробники та майстри презентували усе для здорового способу життя – веганську та вегетаріанську їжу, одяг з натуральних матеріалів, трав′яну косметику, лікарські рослини в горщиках тощо.

З площі Народної через центр міста до парку Підзамкового стартував мотозаїзд за участі понад півсотні власників ретромотоциклів і сучасних спортивних та шосейних байків. На фініші у парку протягом дня тривав "Мотофест" з виставкою ретробайків, гастрономічною локацією, концертною програмою від кращих рок-гуртів краю.

Найромантичнішою локацією свята стало подвір’я відділу РАЦСу на вул.Небесної Сотні, де до Дня міста відкрили пам'ятник "Камінь любові", або "Камінь бажання". Його привезли до обласного центру Закарпаття із міста Кани Галілейської (Ізраїль) – святого місця, де Ісус Христос благословив першу пару на щасливе подружнє життя. Родзинкою святкування стало перетворення на один день річки Уж на судноплавну водойму – через головну водну артерію міста курсувало "річкове таксі". Маршрутом від пам′ятника Августину Волошину на правому березі до пам′ятника Олександру Духновича на лівому березу на човні скористалися як ужгородці, так численні туристи. Ввечері центром міста пройшла етнохода. Містяни та гості міста над Ужем у вишиванках, традиційних костюмах різних народів, танцювальні, фольклорні колективи, учасники офіційних делегацій з інших міст, у тому числі з європейських міст-побратимів Ужгорода пройшли із Закарпатського обласного музею архітектури та побуту до площі Театральної. А після ходи у Закарпатській обласній філармонії відбулося урочисте міське віче, де міський голова Богдан Андріїв привітав нових почесних громадян Ужгорода з присвоєнням їм високого звання.

Фінальним акордом учорашніх заходів став святковий концерт у центрі міста за участі українських зірок. Через дощову погоду частину заходів було вирішено перенести, зокрема дитячі локації. Але негода не стала на заваді сотням містян зібратися у центрі старовинного Ужгорода, аби відсвяткувати 1124-річницю з дня заснування найзахіднішого обласного центру України.
УНН

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp