Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Законопроект про реінтеграцію Донбасу розколює Україну, - Роман Безсмертний

6 жовтня 2017 р., 14:48

Екс-представник України в політичній підгрупі в Мінську Роман Безсмертний коментує новий законопроект про реінтеграцію Донбасу

«Якщо подивитися на текст документу, то там немає ні змісту, ні процедури, як будуть реінтегрувати. Там є поділ України. Цей поділ виходить з того, що запроваджується Штам ЗСУ, який невідомо, на якій території буде діяти. А хто буде визначати оцю територію? Бо за документом цьому штабу підпорядковується місцеве самоврядування, адміністрації, бюджети, матеріальна база. З цього починалося гетьманство. Лівий берег і правий берег. На правому березі голова — Гройсман, а на лівому начальник Штабу ЗСУ Турчинов. Це означає, що буде два бюджети, два премє’ра.

У мене таке враження, що рукою, яка писала документ — керувала нечиста сила.

З моєї точки зору, автори хотіли уникнути відповідальності. Чому? Бо вони не вирішують питання військовополонених, не громадян, що проживають на окупованих територіях. Робиться підміна понять. Створюється якийсь штаб ЗСУ. Які сили не підпорядковані Верховному головнокомандувачу? Всі! Які стосунки будуть між Генштабом і Об’єднаним оперативним штабом ЗСУ? Фактично, цей закон вводить якийсь стан, який не називається воєнним. А цьому диктатору підкоряються адміністрації, самоврядування, бюджети. Що ми робимо?»

Нагадаємо, 4 жовтня президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7163 про реінтеграцію Донбасу. Керівник адвокаційного центу Української гельсинської спілки вважає, що Штаб ЗСУ в мирний час — це нормально для гібридної війни.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp