Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Епідеміологічний поріг на Закарпатті не перевищено

9 жовтня 2017 р., 15:20

Почався контроль ситуацій

В області.

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик в області, з 40 тижня 2017 року (02.10.2017) розпочався моніторинг захворюваності на ГРІ та грип. Фахівці закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну та амбулаторно-поліклінічну допомогу населенню та лікарі епідеміологи здійснюватимуть оцінку стану і тенденцій розвитку епідемічного процесу з грипу та ГРІ для своєчасного проведення протиепідемічних та профілактичних заходів.

За минулий тиждень із симптомами гострої респіраторної інфекції до закладів охорони здоров'я області звернулося 2 324 особи, захворюваність становить 184,5 на 100 тис. населення, що на 13% нижче визначеного епідемічного порогу.

Традиційно, кількість звернень за медичною допомогою більша серед дітей – 1685 випадків, що становить 73% від усіх захворілих. Найбільше хворіють на респіраторні інфекції діти віком до 4 років – 638 випадків за тиждень.

Госпіталізовано з приводу респіраторних інфекцій за минулий 151 особу (6,5% від захворілих).

Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується.









Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp