Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Чоп сьогодні завітає нечисть

28 жовтня 2017 р., 17:00

На честь хеловіна

Сьогодні у Чопі відбудеться велике святкування Хелловіну. У міському Будинку культури проведуть тематичний вечір для дітей та дорослих "Одного разу на Хелловін". Захід розпочнеться о 19.00, після нього ж молодь запрошують продовжити вечірку дискотекою. Організатори просять не лише прийти у костюмах, а і взяти з собою солодощі.

Хеловін давно перетворився на подію насамперед комерційну. У магазинах можна купити практично все, що потрібно: починаючи від карнавального костюма і гриму, щоб намалювати на обличчі кров чи зробити його до нестями блідим, до пластмасових скелетів і черепів.

І, звичайно ж, скрізь продаються найголовніші атрибути цього свята – світильники з гарбуза різних розмірів, які символізують одночасно закінчення збору врожаю, злого духа і вогонь, що відлякує його. Стараються для клієнтів і ресторани, а без тематичної Хеловінської вечірки не обійдеться жоден нічний клуб, що себе поважає. До речі, гарбуз – винахід американців. До того в Ірландії та Шотландії страшні пики, в які потім уставляли свічки, вирізали з ріпи і картоплі, в Англії – з буряка.

Щодо Європи, то тут Хеловін, як правило, минає у сімейному форматі. Будинки прикрашають традиційними омелою, вересом і, звичайно ж, гарбузами. Діти вбираються в костюми, ходять по сусідських будинках, вигукуючи: Treat or trick! – Пригощай або пошкодуєш! – І отримують в подарунок солодощі.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp