Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Хустщині протестуватимуть освітяни

5 грудня 2017 р., 08:37

Через невиплату зарплат.

5 грудня о 9:00, в м. Хуст на площі перед РДА працівники допоміжного персоналу Копашнівської ЗОШ I-III ступенів почнуть безстроковий страйк, а о 10:00 проведуть віче. Причина такого рішення профспілки загальноосвітньої школи с. Копашново – невиплата заробітної плати вже понад 3 місяці допоміжному персоналу школи (координатори гуртків позашкільної освіти, завгоспи, оператори котелень, прибиральники, бібліотекарі, медсестри тощо).

 Районна ж влада Хустщини, лише обіцяє з тижня на тиждень, що кошти будуть і винить «у всіх гріхах» лише уряд. В той же час «дерибанить» наявні кошти районного бюджету на інші потреби (капітальні та поточні видатки), не забезпечуючи при цьому першочергову потребу на заробітну плату працівників освіти. Разом з тим, замість направлення всіх сил на раціональне використання наявних бюджетних коштів, голова РДА Назарій Павлій, на прикладі Данилівської НВК, з одного закладу освіти має намір створити знову два – окремо школу і садочок, які раніше об’єднувались саме з метою економії коштів та надання більшого обсягу освітніх послуг діткам. 

Тим часом, поки районні працівники освіти без зарплати, Хустська районна рада під головуванням Ю.Іванчо на сесії 17 жовтня навіть «умудрилась» виділити собі за «інтенсивність» додаткові кошти на зарплату. А саме, додатково виділила на 3 місяці понад 500 тис. грн. 9-м працівникам районної ради разом із керівництвом, на заробітну плату в т.ч. на премії, інтенсивність, матеріальну допомогу тощо. Оскільки представники районної влади не можуть назвати людям конкретної дати коли вони отримають свою зарплату, люди вирішили реалізувати своє конституційне право на страйк. . Доречним було порадити б районній владі зменшити соціальну напругу, негайно дослухатись до мешканців району, скликати позачергову сесію та перерозприділити всі можливі кошти районного бюджету, спрямувавши її на погашення цієї заборгованості, допоки уряд не врегулює дану ситуацію. Оскільки дана ситуація в районні загрожує зривом навчального процесу і може вийти з такими темпами повністю з під контролю, створивши підґрунтя для подальших протестів і навіть громадських конфліктів.
Віталій Грегор

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp