Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородська податкова порадувала підприємців, яким набридло чи невигідно бізнесувати

16 липня 2014 р., 14:30

Припинити підприємницьку діяльність фізособам стало значно легше

Ужгородська ОДПІ зазначає, що 8 липня 2014 року набув чинності Закон України від 13.05. 2014 року № 1258-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців за заявницьким принципом».

Так, відповідно до цього закону, державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця проводиться державним реєстратором не пізніше наступного робочого дня з дати подання таким суб’єктом господарювання реєстраційної картки чи надходження судового рішення щодо припинення його підприємницької діяльності.

Варто зауважити, що для проведення такої процедури немає необхідності подання держреєстратору довідок органу доходів і зборів про відсутність заборгованості зі сплати податків, зборів та про відсутність заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Одночасно зазначимо, що фізичні особи – підприємці можуть бути зняті з обліку в контролюючому органі у разі відсутності заборгованості перед бюджетом щодо сплати платежів, контроль за справлянням яких здійснюють органи доходів і зборів. До того ж, наголосимо, що такі особи користуються правами, виконують обов'язки та несуть відповідальність в частині діяльності, яка здійснювалася ними як фізичними особами – підприємцями.

Фахівці Ужгородської ОДПІ звертають увагу представників бізнесу, що вищезазначені зміни стосується виключно фізичних осіб – підприємців, а для юридичних осіб, їх відокремлених підрозділів та фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність порядок зняття з обліку не змінився.

За матеріалами Ужгородської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp