Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мешканці Хустщини виграли чергову битву проти міні-ГЕС

14 грудня 2017 р., 08:35

Суд у Львові відмовив забудовникам

Жителі долини річки Ріка, що на закарпатській Хустщині, мітингуючи перед судом виграли чергову битву із ГЕСівцями, захистивши вчергове своє право на екологічне благополуччя.

Учора, 13-го грудня, Львівський апеляційний адміністративний суд відмовив в апеляційній скарзі ТОВ "Гідроресурс-Ріка" та "Ріка Енерго", залишивши в силі рішення Закарпатського окружного адміністративного суду від 02 жовтня 2017 р, яким у позові забудовникам міні-ГЕС відмовлено.

Йдеться про розпорядження голови Закарпатської ОДА Г.Москаля від 20 вересня 2017 р.№484 "Про недопущення порушення прав та інтересів територіальних громад і громадян, негативний вплив на навколишнє середовище під час вирішення питань, пов'язаних із розміщенням малих ГЕС", яким скасовано сумнозвісні розпорядження-дозволи голови Хустської РДА Н.Павлія щодо будівництва міні-ГЕС на р.Ріка за межами населених пунктів Березово, Липча, Кошельово, Горінчево.За наслідками судового розгляду, заслухавши заперечення представників Липчи, Кошельова, Горінчева, Березова: Віталій Грегор, Наталія Гнесь, Наталія Дубчак, Микола Аннишинець, Закарпатської ОДА В.Свистака, суд прийшов до висновку, що апеляційна скарга забудовників необгрунтована, а тому відмовив в її задоволені.

Зокрема, набули законної сили висновки суді 1-ї інстанції Сергія Гаврилка щодо негативного впливу будівництва міні-ГЕС на навколишнє природнє середовище, загрозу зниження його рибопродуктивності та зникнення червонокнижних риб, які знаходяться в р. Ріка, а також підвищену небезпеку здоров’ю та життю мешканців від затоплення під час повеней.

Тобто ті мотиви, які вказав голова Закарпатської ОДА Г. Москалем в своєму розпоряджені, що оскаржували забудовники, однак програли і в апеляційній інстанції.

Слід зауважити, що голова Хустської РДА Назарій Павлій, не з'явився і сьогодні, не забезпечив представника, не надіслав заперечень на апеляційну скаргу. Тобто в такий спосіб Представник Президента на Хустщині фактично підтримав забудовників, які залучили його на своїй стороні як третю особу, а не жителів Хустщини та своє керівництво - Закарпатську ОДА та представника Президента в області Геннадія Москаля. Ще раз наголошу це всеукраїнський абсурдний прецедент - глова РДА фактично, як і в суді 1-ї інстанції, виступив проти голови ОДА.

Мешканці із різних сіл Хустщини, зокрема Березова, Липчи, Кошельова та Горінчева, висловлюють подяку всім небайдужим, що долучились до захисту Ріки і вчергове засвідчили, що лише в єдності сила і перемога!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp