Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Хустщині діти можуть не отримати шкільні атестати, бо РДА саботує розпорядження Москаля

14 грудня 2017 р., 18:10

Москаль ще 7 грудня скасував незаконне розпорядження Хустської РДА

Від 24.11.2017 #455 щодо необґрунтованої ліквідаціі НВК в Данилові і доручив їх Павлію повідомити державного реєстратора про зупинення процедури "реорганізації".

По всій країні обєднують школи із садочками в НВК з метою економії бюджетних коштів на утримання та надання більшого пакету освітніх послуг, а лише в єдиному Данилові вирішив Павлій ліквідувати НВК. Це при тому що інші НВК на Хустщині він не чіпав і вони успішно працюють. Мета цих ганебних дій одна - зберегти політичний договорняк із екс-губернатором В.Губалем щодо коаліції депутатів в райраді, представник якого нині очолює райраду після владного перевороту 28-29 липня. Ціна цього - зокрема посада директора Данилівського навчально-виховного комплексу, оскільки в інший законний спосіб зняти діючого керівника не може РДА.

Однак до Державного реєстратора Хустської РДА і досі не надішли документи із Хустської РДА, тому ліквідація НВК триває. Тобто виходить голові Хустської РДА Н.Павлію розпорядження голови Закарпатської ОДА Г.Москаля не указ і органи місцевої державної влади керуються скасованими документами?!

Як наслідок - освітній процес і надалі під загрозою зриву, а випусники 9-х та 11 класів НВК можуть залишитись без шкільних атестатів.

Сьогодні Г.Москаль пообіцяв розібратись в цьому саботажі, дав при мені доручення директору Департаменту освіти ОДА Г.Сопковій негайно зв'язатись із РДА і з'ясувати чому його розпорядженння досі не виконано та за потреби відправити на Хустщину представника з перевіркою.Чи понесе покарання Представник Президента на Хустщині Павлій і голова районної освіти Русин, як за видачу незаконного розпорядження, так і за не виконання прямого доручення голови ОДА, побачимо вже найближчим часом.
Правозахисник Віталій Грегор

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp