Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Екзит-пол: у Каталонії прихильники незалежності близькі до здобуття більшості у новому парламенті

22 грудня 2017 р., 12:17

Екзит-пол за підсумками регіональних виборів до парламенту в Каталонії

21 грудня засвідчив, що партії, які виступають за незалежність іспанського регіону, здобувають абсолютну більшість місць.

Виборчі дільниці зачинилися о 21:00 за київським часом. Офіційних результатів виборів ще не публікували. Наразі невідомо, чи збігатимуться офіційні результати з даними екзит-полу, опублікованими газетою La Vanguardia.

Згідно з опитуванням, проведеним на виході з дільниць, сепаратистські партії можуть отримати 67-71 місце у 135-місному парламенті регіону. Прихильники цілісності Іспанії, за екзит-полом, здобувають від 55 до 62 місць, а представники партії Podemos, яка виступає проти жорстких заходів економії, можуть отримати 7 чи 8 місць у парламенті.

Оголошення офіційних результатів виборів очікують після півночі.

Дострокові вибори в парламент Каталонії призначили після того, як регіон оголосив про незалежність за підсумками місцевого референдуму. Мадрид назвав голосування незаконним і ввів у Каталонії пряме правління. Регіональний парламент розпустили, а місцевий уряд відправили у відставку. Усунений від влади голова Каталонії Карлес Пучдемон поїхав до Бельгії, звідки вів виборчу кампанію.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp