Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Різдвяне диво починається з милосердя

27 грудня 2017 р., 19:10

Мати – це берегиня роду людського та гармонійного життя в сім’ї.

Головне її покликання – турбота про своїх дітей. Найболючішим є те, що «забуті» діти дитячого відділення Виноградівської райлікарні не відчуватимуть материнської ласки, родинної турботи, їм не вистачатиме обіймів та любові рідної людини. Дітей у відділенні дуже багато (наразі їх налічується 21 дитина), а медсестер мало. Хоча вони старанні, але, маленьким багато чого бракує. Дякувати Богу, що є такі люди, які небайдужі до чужого горя і мають бажання робити благородну справу для покинутих сиріт.
У кінці 2015 року на день Святого Миколая благодійники Вилка та Нового Села вирішили зібрати пожертви для дітей-сиріт. Вони, доклали максимум зусиль для того, щоб побачити веселі посмішки на обличчях, обділених долею дітей. Зібрані таким способом пожертви були передані Берегівському санаторному ДНЗ №5. 

Наступного року благодійники подарували приємні враження «забутим» дітям дитячого відділення Виноградівської райлікарні. Відтоді ця успішна акція проводиться щорічно. Нинішній рік теж не став винятком. Уже на початку грудня прихильники-новосільчани цікавилися в організатора Мелінди Молнар, коли починається збір та чим потрібно забезпечувати. «Ця благодійна акція у нас вже стала доброю традицією», —наголосила вона.
Становище сиріт ускладнює ситуація із забезпеченням медикаментами через відсутність державної підтримки. Досвідченим матусям добре відомо, що в період, коли у немовлят ріжуться зубки, виникають простуда чи вірусні інфекції, тому їм необхідні медичні препарати. Малюки, які народилися хворими чи з фізичними вадами та потребують термінових операцій, через фінансові проблеми залишаються покинутими напризволяще… Для того, аби дитина розвивалася повноцінно, потрібно оптимальне харчування, підгузки, одяг, миючі засоби та іграшки. Члени цих громад, об’єднавши свої вміння та сили, спробували організувати підтримку для сиріт.

До акції приєдналося дуже багато людей. Відрадно, що у такий спосіб наші односельчани дадуть змогу відчути діточкам тепло та затишок новорічно-різдвяних свят. На сьогодні благодійники Нового Села зібрали вже багато корисних і потрібних речей: дитячі мило та креми, вологі серветки, присипки, підгузки, а також вітаміни, іграшки та солодощі, деяку суму грошей. Збір тривав до 22 грудня. Подарунками радуватимуть маленьких перед Новим роком. Крім цього, подарунки також отримають діти реабілітаційного центру ім. Святої Терези. Варто згадати, що молодіжна громадська організація реформатської церкви «Кріс» теж не залишається осторонь чужої біди. Приєднавшись до цієї благородної справи, вони вперше організували реформатський молодіжний благодійний бал, а завдяки зібраним коштам підтримали виноградівських, берегівських, ужгородських та свалявських сиріт, які залишилися без батьківського піклування.
З метою досягнення ефективніших результатів також створено публічну групу у «Facebook», де постійно публікуються й оновлюються інформації про події.
Сподіваємося, що ця благородна справа продовжуватиметься і в майбутньому. Адже нам, дорослим, легше об’єднати зусилля, аби зробити знедоленій дитині радість. Не ігноруйте бажання, приєднуйтеся до когорти благодійників. Не забувайте – останньою надією для сиріт є тільки ми.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp