Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Євросоюзі схвалили новий план дій з Україною на найближчі чотири роки

22 лютого 2018 р., 15:54

Документ дістав згоду від комітету міністрів Ради Європи

Європейський союз затвердив план дій Ради Європи для України на 2018-2021 роки. Про це повідомляє постійне представництво України при Раді Європи на власній сторінці в соцмережі Facebook.

Цей документ буде стратегічним у стосунках України з Радою Європи протягом найближчих чотирьох років. "Ключовими партнерами з української сторони є центральні та місцеві органи державної влади і неурядові організації. Розрахунковий бюджет плану дій становить 29,5 млн. євро, у фінансуванні якого вже беруть участь Швейцарія, Норвегія, Данія, Швеція, Нідерланди, Ірландія, Чехія, Литва, Угорщина, Ліхтенштейн та Європейський Союз", - повідомляє представництво нашої держави при Раді Європи. 

Планом передбачено підтримку реформ, які врегульовують українське законодавства з європейськими стандартами. У документі також ідеться про допомогу змінам у судовому устрої, реформі правоохоронних органів, виконання рішень судів, децентралізації влади та боротьби з корупцією. "Окрему увагу буде приділено захисту прав внутрішньо переміщених осіб та питанням безпеки журналістів", - обіцяють дипломати.

"Ухвалення плану дій символічно відбулося у дні, коли Україна з сумом відзначає четверту річницю загибелі Небесної Сотні та початку російської агресії. Але сьогодні маємо дивитися вперед і використовувати можливості плану дій для здійснення реформ та європейської інтеграції. З нашої ініціативи новий план дій Ради Європи для України сприятиме виконанню Угоди про асоціацію з ЄС. Сильна успішна Україна буде найкращою присвятою героям Революції Гідності та війни з Росією", - відзначив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp