Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

10-та сесія облради зосередила депутатів на питаннях розбудови пунктів пропуску, доріг, виконання регіональних програм та соціального захисту населення

23 лютого 2018 р., 11:10

У четвер, 22 лютого, у сесійній залі під головуванням очільника Закарпатської облради Михайла Рівіса відбулося перше пленарне засідання 10-ї сесії облради.

В його роботі також взяли участь народний депутат Верховної Ради України Василь Брензович, голова Закарпатської ОДА, депутат облради Геннадій Москаль, керівники правоохоронних та контролюючих органів, голови районних рад та інші.

- На превеликий жаль, на початку січня 2018 року у зоні АТО загинули двоє наших земляків:Вадим Гринь із Берегівського району та Омелян Богати з Перечина. Висловлюємо співчуття рідним! Світла пам’ять про Героїв у наших серцях!, - розпочав засідання Михайло Рівіс та попросив всіх присутніх вшанувати хвилиною мовчання загиблих бійців у війні на Сході країни, а також Героїв Небесної Сотні та Героїв Революції Гідності.

Далі головучий поінформував депутатський корпус про призначення колеги-депутата Василя Худинця, який днями очолив представництво Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» в Закарпатській області. «Сподіваємося, що відтепер проектів розвитку громад Закарпаття значно збільшиться», - зазначив Михайло Рівіс.

Затим відповідно до Регламенту роботи, до депутатів доведено звіт про виконання плану роботи обласної ради на ІV квартал 2017 року, в якому зазначено, що за цей період проведено два пленарні засідання 9-ї сесії обласної ради, на яких розглянуто 85 питань, що стосуються життєзабезпечення самоврядних громад області.

Також голова крайового парламенту поінформував колег про основні події у міжсесійний період. Відтак, проведено низку важливих зустрічей та перемовин щодо розв’язання важливих насущних питань життєдіяльності області.

- Загалом за цей період тривала інтенсивна робота у напрямі розвитку міжнародного та транскордонного співробітництва, зміцнення дружніх партнерських зв’язків, розширення міжнародної торговельно-економічної співпраці, - підкреслив Михайло Михайлович, додавши: - В середині січня разом з головою ОДА Геннадієм Москалем та головою Львівської облради Олександром Ганущиним, який очолює Асоціацію «Єврорегіон Карпати – Україна», обговорили організацію конкурсу підтримки ініціатив карпатських громад та участь двох областей у грантових програмах. Нещодавно закарпатська делегація перебувала з візитом у Румунії (повіт Марамуреш, м.Бая Маре) з метою розширення міжрегіональної співпраці та напрацювань щодо спільної участі у Програмі транскордонного співробітництва Румунія - Україна 2014 - 2020 р.р.

Далі на вимогу депутатського корпусу та президії облради заслухано інформацію в.о. заступника начальника Закарпатської митниці ДФС Миколи Ясевича про заходи щодо розвитку прикордонної інфраструктури, модернізації та реконструкції пунктів пропуску на західній ділянці державного кордону України. Посадовець зазначив, що імплантація грантових проектів, зокрема, «Модернізація та реконструкція пунктів пропуску на словацько-українському кордоні» (КПП «Ужгород-Вишнє Нємецьке») та «Ефективний та безпечний кордон між Угорщиною та Україною» (КПП «Лужанка-Берегшурань»), розпочата ще 2013 року. Однак, через реорганізацію Держмитслужби України в Міндоходів, а нині ДФС, бюрократичні процедури Євросоюзу та України щодо продовження дій проектів, проведення тривалих тендерних процедур - призвело до юридичних ускладнень діючих міжнародних договорів, а відтак зриву термінів здачі будівельних робіт вчасно.

З цього приводу висловилися Геннадій Москаль, Віктор Русин, Олександр Ледида, Золтан Лендєл та Роман Шніцер щодо незадовільного використання європейських коштів, виділених для розбудови закарпатських пунктів пропуску, та запропонували звернутися до ДФС з проханням надати правову оцінку перебування посадової особи митниці, яка відповідальна за реконструкцію митних постів. «Подивіться лишень на КПП «Ужгород»… Це сором на міждержавному рівні!», - зауважив Геннадій Москаль. Водночас, обласний обранець Петро Добромільський підкреслив, що «все вирішується «верхівкою» ДФС та Мінфіну, і від цієї людини мало що залежить».

Далі депутати перейшли до розгляду питань, винесених на перше пленарне засідання 10-ї сесії облради. Відтак, більшістю голосів було прийнято ряд обласних Програм, внесено змін до діючих програм, затверджено звіт про виконання обласної скарбниці за 2017 рік; інформацію про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території Закарпатської області за 2017 рік; затверджено Антикорупційну програму Закарпатської обласної ради на 2018 рік, а також погоджено проекти зон санітарної охорони.

Крім того, погоджено призначення директора комунального підприємства Закарпатської обласної ради «Будкомплектторг», звільнення директора комунального підприємства «Будинкоуправління адмінбудівель Закарпатської обласної ради», призначення керівництва Комунальної установи «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради.

Також депутати підтримали внесені зміни до Програми матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони, які формуються в зоні територіальної оборони № 4 (Закарпатська область) на 2016 – 2020 роки.

Насамкінець крайові парламентарі прийняли ряд звернень до вищих ешелонів влади, зокрема, щодо розбудови пунктів пропуску та облаштування прикордонної інфраструктури з країнами Європейського Союзу; щодо збільшення фінансування на автомобільні дороги загального користування державного значення; щодо розмитнення транспортних засобів спеціального призначення; щодо врегулювання питань із забезпечення належного залізничного сполучення; щодо прискорення фінансування з Державного бюджету протипаводкових робіт в Закарпатській області; щодо максимального покриття цифровим сигналом території Закарпатської області.





Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp