Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Кабміні повідомили, коли військові почнуть отримувати підвищені пенсії

7 березня 2018 р., 08:15

Військові пенсії будуть переглянуті для пенсіонерів 12 силових відомств і за два роки збільшаться приблизно вдвічі з нинішнього середнього значення.

Пенсійний фонд України почне виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям з другої половини березня. Про це 6 березня повідомили в прес-служба Кабміну.
Зазначається, що пенсії будуть перераховані з 1 січня 2018 року, але основні виплати розпочнуться з 1 квітня.
"Тобто, в квітні військові пенсіонери отримають перераховану пенсію за січень-квітень. Пенсії будуть перераховані за довідками уповноважених структур, в яких особи проходили службу - Міноборони, МВС та інші. Пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду", - йдеться в повідомленні відомства.
Наголошується також, що при перерахунку будуть враховані: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років.
Окремо будуть перераховані пенсії особам керівного і рядового складу органів внутрішніх справ для них, крім вище перерахованих виплат, будуть враховувати щомісячні додаткові види грошового забезпечення та премії за січень 2016.
Зазначається, що пенсійне підвищення буде проходити поетапно. З 1 січня 2018 року середнє підвищення складе 1,5 тисячі гривень, а з 1 січня 2019 року до цієї суми додасться ще 750 грн. З 1 січня 2020 року - ще стільки ж.
Таким чином, за два роки військові пенсії з нинішнього середнього значення збільшаться приблизно вдвічі. В цілому, за інформацією Кабміну, пенсії будуть переглянуті для пенсіонерів 12 силових відомств.
Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що підвищення пенсій, схвалене Кабінетом міністрів, торкнеться 489 тисяч військовослужбовців. У бюджеті Пенсійного фонду для цього передбачено 7,8 мільярда гривень.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp