Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Дуда про "антибандерівський" закон: Не на часі

13 березня 2018 р., 09:52

Глава польської держави вважає, що закон про Інститут нацпам'яті є турботою про національні інтереси країни. Але момент прийняття закону був обраний зовсім невдало.

Президент Польщі Анджей Дуда підтримує прийняті поправки в закон про Інститут національної пам'яті (ІНП), однак заявляє, що момент прийняття закону був обраний зовсім невдало. Про це він розповів в інтерв'ю газеті Dziennik Gazeta Prawna, передає Onet.

Глава польської держави вважає, що закон про ІНП є турботою про національні інтереси країни."Ми вимагаємо поваги до історичної правди, належної термінології. Це турбота про національні інтереси", - сказав президент.При цьому Дуда зазначив, що момент прийняття відповідного закону був обраний зовсім невдало."Біда в тому, що закон про Інститут національної пам'яті був прийнятий саме в той момент і в такій формі: напередодні Дня пам'яті жертв Голокосту", - підкреслив він.Нагадаємо, 1 лютого Сенат Польщі без поправок прийняв закон про Інститут національної пам'яті, у якому передбачена кримінальна відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків. Закон набув чинності 1 березня.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp