Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Суд щодо резонансного вбивства вчителя у Великому Березному перенесли

20 березня 2018 р., 17:45

На 22 березня

Вчора, 19 березня, в Мукачеві відбувся суд на кримінальним "авторитетом" Володимиром Копчею, який підозрюється у навмисному вбивстві із хуліганських мотивів наприкінці 2011 року у смт.Великий Березний місцевого вчителя Павла Опаленика - батька маленької дитини й чоловіка вагітної дружини. 

В.Копча приховувався від слідства 6 років, перебував у міжнародному розшуку і наприкінці 2017 року сам здався закарпатській поліції.

Судове засідання проходило без особистої участі обвинуваченого, оскільки як він повідомив його укачує при конвоюванні, тому згідно ухвали суду проводилась відеоконференція із СІЗО м.Ужгород, де він утримується.

За наслідками судового засідання прокурор зачитав обвинувальний акт щодо інкримінованого В.Копчі особливо тяжкого злочину, передбаченого пунктом 7 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України, тобто умисне вбивство з хуліганських мотивів, максимальна санкція якого передбачає по-життєве позбавлення волі.Обвинувачений у вбивстві Володимир Копча вину не визнав. Опісля чого були допитані більшість свідків, в т.ч. і сумнівні покази дали 2 "свідки" захисту, які "знайшлися" лише через 5 років та намагаються перекласти вину цього вбивства на іншого місцевого жителя Едуарда Каганця, який нещадавно трагічно загинув.Наступне засідання в Мукачівському міськрайонному суді під головуванням Наталії Морозової відбудеться вже в цей четвер, 22 березня о 14:00.

***Йдеться про 19 грудня 2011 року, коли обвинувачений Володимир Копча з групою осіб, рухаючись на автомобілі «Mersedes», у смт. Великий Березний, умисно перегородили шлях водію на авто «ВАЗ-21120». Тоді ж, 46-річний підозрюваний вийшов з іномарки та вистрелив у водія заблокованого траспортного засобу. Рятуючись від нападників водій «ВАЗ-21120» разом з пасажиром намагалися втекти, та підозрюваний у цей момент наніс серію пострілів з рушниці, що стали смертельними для потерпілого. Від отриманих ушкоджень чоловік помер у лікарні.
Громадський правозахисник Віталій Грегор

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp