Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Скандал із Facebook: Канада почала своє розслідування

22 березня 2018 р., 10:25

Канадським розвідувальним службам надіслали запит на проведення аналізу захищеності приватних даних канадійців

У Канаді почалося розслідування стосовно можливого зловживання персональними даними користувачів Facebook компанією Cambridge Analytica.

Про це заявив комісар із питань приватних даних Канади Деніел Терієн.

«Ми отримали скаргу на Facebook стосовно обвинувачень щодо Cambridge Analytica, тож розпочали офіційне розслідування», - заявив Терієн.

Він також сказав, що таке розслідування триває і у Великій Британії, тому він пообіцяв підтримувати контакт із британцями з цього приводу.

«Ми залишатимемося на зв'язку із агентством у Сполученому Королівстві та належним чином співпрацюватимемо із іншими службами із захисту даних. Нашою основною метою є захист прав канадських користувачів Facebook», - зазначив комісар.

Відомо, що розслідування розпочали наступного дня після того, як три депутати федерального парламенту Канади звернулися до комісара з відповідним запитом.

Виконуючий обов’язки міністра демократичних інституцій Канади Скот Брісон повідомив, що вже звернувся до канадських розвідувальних служб із запитом на проведення аналізу захищеності приватних даних канадців.

Раніше повідомлялося, що президент Європейського парламенту Антоніо Таяні запросивзасновника компанії Facebook Марка Цукерберга надати пояснення щодо ситуацію зі зловживанням персональними даними, до яких вдалася компанія Cambridge Analytica.

За словами Таяні, засновник Facebook має пояснити, чи «використовувалися персональні дані європейців для маніпуляцій».

Нагадаємо, Федеральна торговельна комісія (FTC) Сполучених Штатів Америки заявилапро перевірку компанії Facebook Inc. щодо можливих порушень укладеної з відомством угоди про конфіденційність. FTC має намір з'ясувати, чи соцмережа дозволяла скандальній британській аналітичній компанії Cambridge Analytica отримувати персональні дані користувачів. Cambridge Analytica проводила аналіз даних понад 51 млн громадян, які є користувачами Facebook. Комісія підозрює, що використані дані могли призначатися для президентської кампанії в США 2016 року.

Укрінформ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp