Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кордон на Закарпатті охороняють... дерева та кущі (ВІДЕО)

25 липня 2014 р., 21:16

На кордоні не можуть прибрати навіть одне дерево, а просіка має 970 гектарів.

Просіка не відповідає вимогам. Прикордонна просіка на кордоні з Угорщиною та Румунією бажає бути кращою. Принаймні так запевнили під час зібрання в обласному центрі представники прикордонної служби, Держземагентства та виконавчої влади. Як зазначили самі прикордонники, сьогодні просіка на лінії кордону в занедбаному стані, вона просто заросла чагарниками.

Поговорити про стан прикордонних територій у малому залі ОДА зібралось керівництво прикордонної служби разом із районними керівниками виконавчої влади та представниками Держземагентства у Закарпатській області. Йшлося саме про просіку, яка, за словами т. в. о. заступника начальника Мукачівського прикордонного загону, бажає бути кращою. 

 Згідно з міжнародними договорами, просіка по лінії державного кордону має бути очищена від дерев та чагарників. Так, на кордоні з Румунією просіка повинна мати 5 метрів в ширину, з Угорщиною 3. Однак на сьогодні ці вимоги не дотримані. Щоб ці земельні ділянки привести до ладу, потрібно близько 350-400 тис. грн. Таку цифру озвучив перший заступник начальника Головного управління Держземагентства у Закарпатській обл. Ці кошти витратять на розчистку прикордонної просіки площею 970 гектарів. За словами представників Держземагентства, якщо кошти виділять вчасно, то до кінця року прикордонна просіка у Закарпатській області буде відповідати всім вимогам міжнародного законодавства.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp