Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородські роми матимуть дах над головою (ВІДЕО)

7 червня 2018 р., 16:25

Їм збудують помешкання

Без газу, світла й каналізації. З бездоріжжям, горами сміття та десятками самобудів. Саме так виглядає вулиця Тельмана в Ужгороді. Тут розміщений один із чотирьох ромських таборів.

За неофіційними даними на трьохкілометровій вулиці Тельмана зараз проживає більше тисячі ромів. За останні п’ять років їхня кількість зросла щонайменше на третину. Хоча офіційної статистики не ведуть із 2001 року.

Читайте також: Закарпатські роми розповіли, яких благ цивілізації їм не вистачає

Проблема самобудів, відсутності документів на житло та землю у всіх ромських поселеннях обласного центру. Якщо у 2005 році на цій вулиці було дванадцять будинків, то зараз понад сто самобудів.

Один із варіантів вирішення проблеми – будівництво у цьому районі соціального житла й переселення туди місцевих ромів. Так вважають в Ужгородській міськраді. На місце два місяці тому навіть виїжджала спеціальна комісія зі столичних фахівців. Докладніше – у сюжеті каналу "Сіріус":




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp