Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У середньому по Закарпатській області на одну вакансію претендують троє безробітних

22 червня 2018 р., 09:50

Зазначає Юрій Фущич

Упродовж п’яти місяців поточного року послугами служби зайнятості скористалися понад 17 тисяч закарпатців, майже 9 тисяч з них – працевлаштовані. Про це під час брифінгу в прес-центрі закарпатської ОДА повідомив директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

Нині в області спостерігається зменшення дисбалансу між попитом на робочу силу та її пропозицією, зростає кількість вакансій, відтак знижується чисельність безробітних. «Протягом січня-травня три тисячі роботодавців області заявили про 11 тисяч вакансій. Порівняно з відповідним періодом минулого року, кількість роботодавців, які співпрацювали із центрами зайнятості області зросла на 10 з половиною відсотків, збільшилась і кількість зареєстрованих вакансій. Сьогодні в середньому по Закарпатській області на одну вакансію претендують троє безробітних, торік претендувало 5-теро», - каже Ю. Фущич.

Ускладнює підбір роботи і укомплектування вакансій те, що роботодавці висувають підвищені вимоги до якості професійної підготовки кадрів, їх досвіду роботи і, в той же час, пропонують досить низький рівень оплати праці, навіть висококваліфікованим працівникам та спеціалістам. Так, середній розмір оплати праці на вакансіях, які пропонувались у поточному році для укомплектування службою зайнятості, склав 5702 гривні.

На підприємствах області спостерігається гостра нестача робочої сили за робітничими професіями: в’язальник схемних джгутів, комплектувальник радіодеталей та елементів, монтер кабельного виробництва, верстатник деревообробних верстатів, швачка тощо.

Задля забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців у поточному році за сприяння обласної служби зайнятості професійне навчання пройшли більше тисячі закарпатців – кожний десятий із числа зареєстрованих безробітних.
Прес-центр Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp