Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Твереза і зла молодь»: що відомо про нападників на ромів у Львові

26 червня 2018 р., 12:29

В ніч на 24 червня група молодиків напала на ромський табір і зарізала людину

Убитий – ромський юнак. Його звали Давид Пап. Йому було 23 роки.

Правоохоронці затримали сімох молодиків віком 16 — 17 років, а також 20-річного організатора цього нападу.

Усі восьмеро затриманих визнали, що є учасниками незареєстрованого угруповання «Твереза і зла молодь». Раніше назва цієї організації не фігурувала у ЗМІ. Громадське розповідає, що відомо про угруповання та його членів.

«Твереза і зла мододь» має свою сторінку в Telegram, створену 28 квітня 2018-го. Підписників там небагато – усього кілька десятків. Був також власний Youtube-канал з двома відеороликами, його створили 21 червня, а 25-го вже видалили. Зорема, представники «Тверезої злої молоді» кілька днів тому опублікували відео, де група молодиків переслідують ромів.

Судячи з публікацій у Telegram-каналі, представники «тверезої злої молоді» підтримують праворадикальні і нацистські настрої та ідеї Straight Edge, тобто проти вживання алкоголю, наркотиків та «розпусного способу життя».

Також представники угруповання у відео використовували символіку ультраправої організації Misanthropic Division, яка існує з 2013 року. Два роки тому Misanthropic Division напали на фестиваль рівності у Львові. Проте у Telegram-каналі використовується інша символіка: перехрещені бейсбольні бити та хокейна воротарська маска, навколо яких є напис «Твереза і зла молодь».

Примітно, що на момент утворення каналу напис на логотипі був російською: «Трезвая и злая молодежь». В соцмережі «Вконтакте» також існують кілька російськомовних пабліків з такою назвою та схожою символікою (зазвичай присутні бити та воротарські маски в різних поєднаннях). Існує також україномовний, адміністратором якого вказаний Юра Птах 2001 року народження.

Організатором нападу на ромів поліція називає двадцятирічного Андрія Тичка. Торік він закінчив львівський коледж легкої промисловості. У мережі «Вконтакте» був акаунт, ймовірно, підозрюваного Тички. Але в день затримання цей акаунт видалили із соцмережі. Втім існує акаунтАндрія Тичка на work.ua, він підходить під опис затриманого.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp