Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Розроблена Програма забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території Закарпаття

6 липня 2018 р., 16:05

Націлена на запобігання виникнення надзвичайних ситуацій у краї

На затвердження облради вноситься проект рішення "Про Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території Закарпатської області на 2019-2020 роки".

У документі наголошується, що актуальність проблеми забезпечення техногенної та природної безпеки населення і територій зумовлена тенденцією зростання кількості пожеж, які наносять шкоду населенню і територіям, збитки народногосподарському комплексу.

Аналіз існуючих проблем у сфері цивільного захисту свідчить, що, незважаючи на цілий ряд організаційних і практичних заходів, спрямованих на захист населення і територій від надзвичайних ситуацій, природна і техногенна безпека залишаються на недостатньому рівні, а відсутність системного та комплексного підходу до ефективних механізмів координації та управління повним обсягом заходів цивільного захисту та послідовності їх реалізації, неповною мірою сприяє сталому розвитку регіону.

Тож, метою Програми є послідовне зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, підвищення рівня готовності підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту щодо реагування на надзвичайні ситуації.

Передбачається проведення комплексу робіт щодо технічного переоснащення державних пожежно-рятувальних підрозділів УДСНС України у Закарпатській області; покращення матеріально-технічного забезпечення гірсько-пошукових, водолазних, піротехнічних підрозділів; утворення єдиного координаційного центру управління кризовими ситуаціями та залученням сил і засобів територіальної підсистеми цивільного захисту області та забезпечення функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони; проведення (участь) у щорічному Всеукраїнському фестивалі дружин юних пожежних.

Виконання програми триватиме 2 роки. Подано перелік місцевих бюджетів, які візьмуть участь у виконанні Програми, а це - Ужгородський, Мукачівський, Хустський, Великоберезнянський, Міжгірський, Свалявський, Іршавський та обласний бюджет.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми - 42741,150 тис грн, у тому числі обласного бюджету - 23541,150 тис грн та районних бюджетів і бюджетів міст обласного підпорядкування- 19200,0 тис.грн.

Реалізація заходів зазначеної програми дасть змогу забезпечити ефективне функціонування обласної підсистеми державної системи попередження та реагування на надзвичайні ситуації і належний рівень безпеки населення й захисту територій, об'єктів підвищеної небезпеки від загрози виникнення стихій; підвищити ефективність функціонування сил цивільного захисту та системи моніторингу, прогнозування і запобігання надзвичайним ситуаціям; зменшити ризик виникнення надзвичайних ситуацій та досягти гарантований рівень захисту населення і територій від їх наслідків, а також зменшити кількість постраждалого населення та загиблих людей.
Прес-служба Закарпатської облради

Схожі новини

Необхідно забезпечити комплексне виконання координаційною групою Антитерористичного центру при УСБУ на Закарпатті
Як виконувалась регіональна програма з розвитку земельних відносин
Розглянуть зміни до програми, яка направлена на підтримку фізичного та психологічного стану майже півтисячі дітей
На розгляд та затвердження закарпатських депутатів вноситься Антикорупційна програма
Депутати облради прийматимуть Комплексну соціально-економічну програму
Депутати хочуть внести зміни у одну із програм щодо фінансового забезпечення
Задля покращення екологічного стану Закарпаття
Депутати внесли зміни до Порядку і нормативів відрахування до загального фонду обласного бюджету
Задля розвитку інформаційної інфраструктури Закарпаття
Реалізація цільової програми у 2017 році дала можливість стабілізувати епідемічну ситуацію з туберкульозу в області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp