Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородці хочуть, аби з обох боків вулиць були боларди

10 липня 2018 р., 12:45

та не хочуть будь-яких обмежень для руху на Довженка

 

До 1 серпня триватимуть публічні консультації в Ужгороді. Отож мешканцям міста запропонували обрати схему облаштування болардів на вулиці Собранецькій. Болард – це вуличний стовп, бетонна напівсфера, тощо призначена для блокування проїзду та паркування автотранспорту, а також для розмежування газонів і пішохідних зон від доріг. Міська рада планує відгороджувати болардами тротуари від дороги на вулицях міста.

Станом на 9 липня, 197 ужгородців взяли участь у цій консультації. За розміщення болардів з обох боків вулиці, зокрема, отримано 85 голоси, тільки з одного боку - 7 голосів, тільки там, де ширина тротуару менша за 2 метри - 71 голос, а за те, щоб взагалі їх не розміщувати - 34 голоси.

Обрати можна і безпосередньо на ресурсі «Ваша думка» (https://vdmk.org/2886) або ж надіславши SMS (вартість – за тарифами кожного з операторів) на номер +38 (093) 177-00-35 такого змісту: «2886 пробіл і номер обраного варіанту».

На офіційному сайті Ужгородської міської ради створено рубрику «Публічні консультації» (http://rada-uzhgorod.gov.ua/publichni-konsultatsiyi/), де можна взяти участь ще в одній консультації.

В ужгородців запитали «Яким чином організувати рух транспорту на вулиці Довженка з 10 квітня по 10 травня?». Добре збережені пам'ятки архітектури у поєднані із чудовим квітом сакури спонукають до фотосесій на вулиці Довженка о цій порі. Однак, це не дуже безпечно з огляду на жвавий рух транспорту.

На сьогодні, 134 ужгородців взяли участь у консультації, з них 61 хочуть заборонити рух транспортних засобів у святкові та вихідні дні, 26 хочуть те саме, тільки з 8.00 до 17.00 год., і 47 категорично проти будь-яких обмежень.

Зробити вибір можна також ресурсі «Ваша думка» (https://vdmk.org/3838) або ж надіславши SMS (вартість – за тарифами кожного з операторів) на номер +38 (093) 177-00-35 такого змісту: «3838 пробіл і номер обраного варіанту».

Що таке публічні консультації? Це процес комунікації між органами місцевого самоврядування та громадянами (зацікавленими сторонами), за допомогою якого обидві сторони стають поінформованими про різні перспективи та пропозиції. Це інструмент, який надає можливість громадянам впливати на зміст рішень, що їх ухвалюють органи місцевого самоврядування.


Довідка. Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» – об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності ГО «ВГО «Інститут «Республіка». Проект «Задай курс владі» впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp