Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Олександр Гаврош презентував «Закарпаття Під Прицілом» Про Велику Політику Довкола Маленького Краю

25 липня 2018 р., 11:10

В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація книжки Олександра Гавроша «Закарпаття під прицілом: велика політика довкола маленького краю».

Видання побачило світ у львівському видавництві «Растр-7» і є тринадцятою в публіцистичному доробку закарпатського журналіста і письменника. До книжки увійшла 71 публікація Олександра Гавроша на гострі геополітичні теми. Зокрема, про загрози і виклики Закарпаттю з боку інших держав. Книжка дає уявлення про геополітичну ситуацію в області впродовж двох останніх десятиліть. Як зазначив автор, на Закарпатті вкрай мало видається журналістських книжок і це наше значне недопрацювання у громадському розвитку краю. Адже журналісти завжди знаходяться на вістрі суспільних проблем. 

«За часи незалежності закарпатські журналісти видали десь з десяток книжок, - каже Олександр Гаврош. – Треба щоб таких книжок виходило значно більше. Великий резонанс викликали нещодавні видання про Ужгород Тетяни Літераті. Закликаю всіх подумати про видавництво книжок, які були б актуальні через десятиліття». Олександр Гаврош, який наразі більше займається дитячою літературою і драматургією, зауважив, що часто як журналіст не може промовчати і висловити свою думку стосовно політичних подій. «У журналістиці дуже мало людей хоче говорити на гострі політичні теми, геополітичні теми. Тому такі книжки, такі статті, комусь потрібно порушувати гострі теми. У книжці зібрана 71 моя публікація за 22 роки, зокрема із сайту Радіо Свобода. Ті статті мали гострий резонанс, їх багато передруковували», - каже Олександр Гаврош. Видавець Олександр Масляник, відомий у Львові журналіст та літератор, виходець з Рахівищини зауважив, що книжку О.Гавроша прочитав двічі. «Творчість Гавроша мені відома, він мій однодумець, україноцентрист і людина європейського масштабу. - коментує Олександр Масляник. – Обкладинка книжки дуже промовиста. Якщо Закарпаття під прицілом, то чи пролунає постріл? Видання не для масового читача, а для того, який трохи знає історію Закарпаття, знає про ті процеси, які відбуваються. Закарпаття завжди було під прицілом, тут грають занадто багато політчиних гравців різного рівня». Видавець зауважив, що у книжці зібрано великий масив інформацїі. «Олександр Гаврош завжди пише для тих, хто лінується ходити у бібліотеку. І передає все через холодний аналітичний розум журналіста», - додав Олександр Масляник.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp