Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЄСПЛ знову закликав Сенцова припинити голодування

26 липня 2018 р., 11:08

Суд наполягає на необхідності бранцю Кремля прийняти медичну допомогу, яка "здатна врятувати життя"

Європейський суд з прав людини ухвалив рішення щодо забезпечення тимчасових заходів у випадку незаконного засудженого українського режисера Олега Сенцова, який голодує від 14 травня. Про це стало відомо із прес-релізу ЄСПЛ.

"ЄСПЛ закликав Сенцова припинити голодування і прийняти будь-яку медичну допомогу, здатну врятувати йому життя", – йдеться у повідомленні.

Суд також закликав Росію надати політв'язню необхідне лікування.

Такі забезпечувальні заходи були ухвалені відповідно до правила 39-го регламенту ЄСПЛ, згідно з яким суд може у виключному порядку заборонити державі здійснювати дії, які "можуть призвести до заподіяння непоправної та суттєвої шкоди життю та здоров'ю заявника" – у даному випадку, це Сенцов.

Нагадаємо, минулого тижня українського режисера відвідав адвокат Дмитро Діндзе. За його словами, Сенцов дуже здивований, чому закінчилася активна кампанія підтримки українських політв'язнів з боку України і Уповноваженого Верховної Ради Людмили Денісової.

Олег Сенцов голодує вже більш як два місяці – з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії. Почав він своє безстрокове голодування 14-го травня. Сестра українця, якій 5-го липня вдалося поспілкуватися з братом, повідомила, що він "дуже схуд і постарів". Адвокат Сенцова, зі свого боку, повідомив, що режисер перебуває в окремій палаті медчастини російської колонії в Лабитнангі. У нього загострилися проблеми із серцем та нирками. Крім того, йому важко пересуватися.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp