Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Литві планують жорсткі обмеження для курців

24 серпня 2018 р., 09:11

Для всіх сигарет хочуть ввести однакову упаковку зі стандартним шрифтом без будь-яких елементів логотипу.

У Литві мають намір посилити закони, які контролюють продаж і вживання сигарет. Зокрема, ввести єдину для всіх упаковку сигарет і скоротити кількість місць, де їх можна вживати. Про це в четвер, 23 серпня, повідомляє Delfi.Відповідні поправки до "Закону про контроль тютюну" були розроблені Міністерством охорони здоров'я Литви разом з іншими відомствами.У поправках пропонується з листопада 2020 року ввести єдину упаковку для тютюнових виробів. На пачках сигарет і на їх зовнішніх упаковках можуть бути вказані тільки назви підприємства, товарної марки і товару, зроблені стандартним шрифтом і кольором тільки в установленому державою порядку, будь-які елементи або ознаки, які відтворюють логотип, будуть заборонені.Єдина упаковка для сигарет вже узаконена в Ірландії, Франції, Норвегії, Угорщині, Словенії та Великобританії, а також в Австралії та Новій Зеландії.Пропонується заборонити публічно експонувати в місцях роздрібної торгівлі, за винятком спеціалізованих магазинів та відділів, тютюнові вироби, а також трубки, мундштуки, побутові машинки для скручування сигарет-самокруток. Магазини зможуть вказувати тільки їх назви і ціни.Також пропонується ввести заборону на повідомлення про зниження цін на тютюнові вироби та супутні товари.Пропонується розширити зони, в яких буде заборонено куріння - заборонити куріння в літніх кафе, на загальних балконах, терасах і в галереях багатоквартирних будинків, на закритих зупинках громадського транспорту, на пляжах, дитячих майданчиках.

Зараз у Литві заборонено курити у всіх освітніх та соціальних установах, на закритих місцях роботи (за винятком спеціальних зон для куріння), в загальних житлових приміщеннях та інших приміщеннях загального користування, в яких не палять, можуть бути змушені вдихати тютюновий дим, у ресторанах, кафе, барах, клубах, на дискотеках, в інтернет-кафе, гральних будинках, в інших місцях проведення дозвілля, за винятком спеціальних клубів для курців сигарет або трубок.Також заборонено курити в салонах автомобілів, якщо в них знаходяться особи віком до 18 років або вагітні жінки.Раніше повідомлялося, що в Голландії мережі супермаркетів відмовляться від продажу сигарет. Причиною стала нерентабельність торгівлі цим товаром.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp